Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
ameland [2016/07/16 13:28]
jan
ameland [2016/09/23 19:03] (huidige)
han
Regel 1: Regel 1:
 ==== Ameland ==== ==== Ameland ====
-Straat ​te Zaandam. Het doodlopende pad loopt dicht ten zuiden van en evenwijdig aan de [[mallegatsluis|Mallegatsloot]]. De naam van het pad bestond al in de 17e eeuw als Aemland (dit is 'het land van Aem') en werd toen afwisselend gebruikt met de  aanduiding Paardeven. In 1643 werd voor dit Aemland een zo genoemd 'order voor `t padt' opgesteld. Zie: [[padreglement|Padgemeenschap]].+Straat ​in Zaandam. Het doodlopende pad loopt dicht ten zuiden van en evenwijdig aan de [[mallegatsluis|Mallegatsloot]]. De naam van het pad bestond al in de 17e eeuw als Aemland (dit is 'het land van Aem') en werd toen afwisselend gebruikt met de aanduiding Paardeven. In 1643 werd voor dit Aemland een zo genoemd 'order voor `t padt' opgesteld.
  
-De naamsovereenkomst ​met het Waddeneiland is toevallig, maar leidde ertoe dat een evenwijdig lopende straat in de 19e eeuw de naam [[Schiermonnikoog]] kreeg en dat later aangelegde straten eveneens naar eilanden werden vernoemd (Waddenbuurt).  ​+Zie: [[padreglement|Padgemeenschap]]. 
 + 
 +De naamovereenkomst ​met het Waddeneiland is toevallig, maar leidde ertoe dat een evenwijdig lopende straat in de 19e eeuw de naam [[Schiermonnikoog]] kreeg en dat later aangelegde straten eveneens naar eilanden werden vernoemd (Waddenbuurt).  ​