Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
abspoel [2019/04/12 10:18]
zaanlander
abspoel [2019/04/18 20:08] (huidige)
jan
Regel 5: Regel 5:
 mr. Jan Jacobus Abspoel, jurist, groeide op in Epe en begon zijn juridische loopbaan als Ambtenaar van het Openbaar Ministerie bij het Kantongerecht te Arnhem, vergelijkbaar met de functie van officier van justitie. Van 1957 tot 1976 was hij officier van justitie te Amsterdam, namens het Openbaar Ministerie voerde hij spraakmakende processen tegen de Maagdenhuisbezetters en tegen schrijver Gerard van het Reve wegens godslastering. mr. Jan Jacobus Abspoel, jurist, groeide op in Epe en begon zijn juridische loopbaan als Ambtenaar van het Openbaar Ministerie bij het Kantongerecht te Arnhem, vergelijkbaar met de functie van officier van justitie. Van 1957 tot 1976 was hij officier van justitie te Amsterdam, namens het Openbaar Ministerie voerde hij spraakmakende processen tegen de Maagdenhuisbezetters en tegen schrijver Gerard van het Reve wegens godslastering.
  
- In deze tijd kwam hij te wonen in Zaandam. Van 1976 tot zijn pensionering in 1982 was hij hoofdofficier van justitie te Alkmaar. Tot zijn zeventigste jaar was hij  rechter-plaatsvervanger in het arrondissement Haarlem en Den Haag, hij hield als politierechter zitting in Zaandam.+In deze tijd kwam hij te wonen in Zaandam. Van 1976 tot zijn pensionering in 1982 was hij hoofdofficier van justitie te Alkmaar. Tot zijn zeventigste jaar was hij  rechter-plaatsvervanger in het arrondissement Haarlem en Den Haag, hij hield als politierechter zitting in Zaandam. 
  
-**Roep om meer politie groter gevaar dan criminaliteit** 
    
 „De roep om meer politie en strengere straffen is een veel groter gevaar voor onze democratische samenleving dan de gestegen criminaliteit,"​ zo meende Abspoel in zijn in 1986 verschenen tweede boek '​Tralies zijn geen medicijn'​ met als ondertitel '​bespiegelingen van een strafrechter'​. De gepensioneerde hoofdofficier van Justitie in Alkmaar beschreef in '​Studenten,​ moordenaars en ander volk' een aantal spectaculaire strafzaken die hij als officier van Justitie in Amsterdam behandelde. ​ „De roep om meer politie en strengere straffen is een veel groter gevaar voor onze democratische samenleving dan de gestegen criminaliteit,"​ zo meende Abspoel in zijn in 1986 verschenen tweede boek '​Tralies zijn geen medicijn'​ met als ondertitel '​bespiegelingen van een strafrechter'​. De gepensioneerde hoofdofficier van Justitie in Alkmaar beschreef in '​Studenten,​ moordenaars en ander volk' een aantal spectaculaire strafzaken die hij als officier van Justitie in Amsterdam behandelde. ​
  • abspoel.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/04/18 20:08
  • door jan