Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
acht [2015/11/09 12:10]
jan
acht [2020/09/07 19:37] (huidige)
jan
Regel 1: Regel 1:
 +==== Acht Staten, d' ====
  
 +d'Acht Staten, later genoemd [[https://www.evean.nl/locaties/acht-staten|Acht Staten]], verpleeg- en verzorgingshuis te Wormerveer, onderdeel van zorgorganisatie Evean. Acht Staten ligt in Wormerveer, middenin een woonwijk, vlakbij het NS-station en het Wilhelminapark. Acht Staten biedt langdurige verzorging aan ouderen. Ook is er ruimte voor ouderen die tijdelijk zorg nodig hebben. Aan Acht Staten grenzen zorgwoningen die via woningcorporatie Parteon worden verhuurd. 
 +
 +Dagelijks zijn er activiteiten voor bewoners en ouderen uit de buurt als muziekuitvoeringen, filmmiddagen, uitjes en computerlessen. Ook kunnen bewoners schilderen, biljarten of naar yoga. In Acht Staten zijn een restaurant, bibliotheek, winkel, kapsalon, pedicure/manicure en schoonheidsspecialist aanwezig.
 +
 +Bewoners krijgen zorg van het team helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Op verwijzing kunnen bewoners terecht bij de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de geestelijk verzorger, de psycholoog en psychomotorisch therapeut. Bij verpleeghuiszorg is de specialist ouderengeneeskunde verantwoordelijk voor de medische zorg van bewoners. Zo nodig is er specialistische zorg aanwezig, bijvoorbeeld bij reuma, diabetes, COPD/astma of kanker.
 +
 +In het gebouw bevindt zich een aan de gemeente Zaanstad geschonken collectie kunstwerken van de schilder [[koning_cornelis|Cornelis Koning]] (1893-1951). 
 +
 +zie: [[Bejaardenzorg]] 
 +
 +{{tag>verpleeghuis verzorgingshuis}}
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/attic/acht.1447067431.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/06 18:09
  • (Externe bewerking)