Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
albert_heijn_supermarts [2018/04/22 21:34]
zaanlander
albert_heijn_supermarts [2018/04/23 00:22] (huidige)
zaanlander
Regel 4: Regel 4:
  
 In de eerste jaren werden nevenvestigingen geopend in Purmerend, Alkmaar, Schagen, Delft en Hoorn. Daarna groeide Albert Heijn uit tot een steeds grotere winkelketen. In 1951 nam het aantal filialen sterk toe door overname van het grootwinkelbedrijf Van Amerongen te Amsterdam met 92 filialen. Uiteindelijk werden 65 daarvan opgenomen in het AH-filialennet. Kort daarna begon Albert Heijn met zelfbedieningswinkels in 1952 en supermarkten in 1955. In de eerste jaren werden nevenvestigingen geopend in Purmerend, Alkmaar, Schagen, Delft en Hoorn. Daarna groeide Albert Heijn uit tot een steeds grotere winkelketen. In 1951 nam het aantal filialen sterk toe door overname van het grootwinkelbedrijf Van Amerongen te Amsterdam met 92 filialen. Uiteindelijk werden 65 daarvan opgenomen in het AH-filialennet. Kort daarna begon Albert Heijn met zelfbedieningswinkels in 1952 en supermarkten in 1955.
 +
 +„Het is wèl lastig om op mijn leeftijd — ik ben nu 32 — een bedrijf van deze omvang te leiden. Ik zit nu tien jaar in de zaak. Het heeft natuurlijk zijn voordelen om altijd het zoontje van de baas te zijn geweest. Je hebt van jongs af aan met het bedrijf meegeleefd. Als heel klein jongetje ging je geregeld met je vader mee, je keek en je vroeg. Je groeide mee. Maar er zijn ook nadelen. Want nu, als president-directeur,​ vergader ik soms met mensen, die kennelijk nog het kleine jongetje in me zien. Je zegt wat en dan zie je ze denken: „Kijk, dat zegt zo'n jongen toch aardig"​.
 + 
 +Dat zegt, met vrijwel voortdurend een vrolijke twinkeling in de ogen, Albert Heijn Jzn, waarschijnlijk de jongste onder de leiders van de zeer grote bedrijven in Nederland is president-directeur van Albert Heijn. Hij is dat sedert 1958. En de meeste mensen, in en buiten het bedrijf, zien in hem de toekomstige leider van het gehele Albert Heijn-concern. Lees verder in [[https://​resolver.kb.nl/​resolve?​urn=ABCDDD:​010839214:​mpeg21:​a0198|'​Groot bedrijf niet iets om bang voor te zijn'​]] waarin Albert Heijn wordt geïnterviewd voor Het Parool van 17 december 1959.
  
 Het kruideniersbedrijf begint in december 1960 na overleg met de Bakkerijstichting,​ in vijf Amsterdamse filialen bij wijze van proef met de verkoop van verpakt witbrood, bruinbrood, cadetten, krentenbollen,​ krentenbrood en banket. De drie '​gewone'​ winkels, de supermart en de zelfbedieningszaak,​ die men voor de proef heeft uitgekozen, zullen tweemaal per dag worden bevoorraad vanuit Hoeves broodfabriek te Zwanenburg, waarvan Albert Heijn een gedeelte huurde. Slaagt de proef dan wil Albert Heijn op meer plaatsen brood gaan verkopen. Tot het experiment werd besloten nadat enkele bedrijfsleiders het diploma broodverkoop behaalden. ​ Het kruideniersbedrijf begint in december 1960 na overleg met de Bakkerijstichting,​ in vijf Amsterdamse filialen bij wijze van proef met de verkoop van verpakt witbrood, bruinbrood, cadetten, krentenbollen,​ krentenbrood en banket. De drie '​gewone'​ winkels, de supermart en de zelfbedieningszaak,​ die men voor de proef heeft uitgekozen, zullen tweemaal per dag worden bevoorraad vanuit Hoeves broodfabriek te Zwanenburg, waarvan Albert Heijn een gedeelte huurde. Slaagt de proef dan wil Albert Heijn op meer plaatsen brood gaan verkopen. Tot het experiment werd besloten nadat enkele bedrijfsleiders het diploma broodverkoop behaalden. ​