Amsterdam, 19 december 1950 -

Beeldend kunstenaar en autodidact te Zaandam; tekenaar, graficus (etser, zeefdrukker) en schilder, lichtschilder en fotograaf maar vooral beoefenaar van fotografiek. Bij deze laatste techniek wordt fotografische beeldvervreemding bereikt door aan het met de camera verkregen resultaat elementen toe te voegen of dit anderszins te manipuleren.

Bertholet verwerkt kleur in een scala van technieken en beelden die in het vrije spel van kijken, zien en voelen voor de kijker verschillende associaties kunnen oproepen. Begrippen als kosmos, oerbeginsel, leven en dood, vormen vaak de sleutel tot Bertholet's inspiratie en uitgangspunt van z'n werk. Toevoegen en weglaten. Wat blijft staan is zijn beeld. Wat blijft staan is zijn vorm. Wat blijft staan is zijn verhaal: het verhaal van Louis Bertholet. Het worden foto’s van zijn gedachten.

Louis Bertholet exposeerde in België, Duitsland, Rusland, Japan en China. In 1985 ontving hij een Gold Award van het Metropolitan Art Museum te Tokyo.

In Nederland waren zijn exposities onder andere te zien in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Den Haag, Apeldoorn, Eindhoven, Zeist, Dordrecht, Enkhuizen, Beverwijk en Zaanstad.

Zie: beeldende kunst en Fotografie

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/bertholet.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)