bibliotheek

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
bibliotheek [2018/03/16 02:20]
zaanlander
bibliotheek [2020/09/21 09:16] (huidige)
jan ↷ Links aangepast vanwege een verplaatsing
Regel 24: Regel 24:
 Verdere uitbreiding van de bibliotheek aan de Vinkenstraat volgde door de inrichting van een studentenbibliotheek met wetenschappelijke werken, een unicum in Nederland, die werd ingericht op initiatief van de [[zaanse_studenten_vereniging|Zaanse Studenten Vereniging]] en gesubsidieerd door de gemeente. De bibliotheek spande zich met succes in om nieuwe leden te trekken, onder meer door het houden van tentoonstellingen, voorleesuurtjes en lezingen in de bibliotheek.  Verdere uitbreiding van de bibliotheek aan de Vinkenstraat volgde door de inrichting van een studentenbibliotheek met wetenschappelijke werken, een unicum in Nederland, die werd ingericht op initiatief van de [[zaanse_studenten_vereniging|Zaanse Studenten Vereniging]] en gesubsidieerd door de gemeente. De bibliotheek spande zich met succes in om nieuwe leden te trekken, onder meer door het houden van tentoonstellingen, voorleesuurtjes en lezingen in de bibliotheek. 
  
-Vanaf de jaren '50 kon een aantal filialen in Zaandam worden geopend: aan de Morgensterstraat in 1954, de Ereprijsweg in 1962, de Vincent van Goghweg in het [[zaanlands|Zaanlands Lyceum]] met een gecombineerde school en wijkfunctie; aangezien de wijkfunctie geen succes werd, werd deze later afgestoten en werden de boeken deels overgedragen aan het lyceum. Voorts werd een uitleendienst voor bejaarden opgezet in 1962, terwijl in de Boerejonkerschool korte tijd een uitleenpost voor de jeugd was gevestigd. +Vanaf de jaren '50 kon een aantal filialen in Zaandam worden geopend: aan de Morgensterstraat in 1954, de Ereprijsweg in 1962, de Vincent van Goghweg in het [[zaanlands_lyceum|Zaanlands Lyceum]] met een gecombineerde school en wijkfunctie; aangezien de wijkfunctie geen succes werd, werd deze later afgestoten en werden de boeken deels overgedragen aan het lyceum. Voorts werd een uitleendienst voor bejaarden opgezet in 1962, terwijl in de Boerejonkerschool korte tijd een uitleenpost voor de jeugd was gevestigd. 
  
 Ook de rooms-katholieke bibliotheek groeide, terwijl voorts een protestants-christelijke bibliotheekvereniging ontstond. Uit de Vincentiusvereniging kwam de Stichting Katholieke Openbare Bibliotheek Zaanstreek voort met een pand aan de Bloemgracht (1957) en een bibliobus. De bibliotheek aan de Bloemgracht werd in 1965 verhuisd naar de [[Zuiddijk]]. De Stichting Openbare en Christelijke Leeszaal opende in 1954 een leeszaal aan de Joachim Kleinsorgstraat.  Ook de rooms-katholieke bibliotheek groeide, terwijl voorts een protestants-christelijke bibliotheekvereniging ontstond. Uit de Vincentiusvereniging kwam de Stichting Katholieke Openbare Bibliotheek Zaanstreek voort met een pand aan de Bloemgracht (1957) en een bibliobus. De bibliotheek aan de Bloemgracht werd in 1965 verhuisd naar de [[Zuiddijk]]. De Stichting Openbare en Christelijke Leeszaal opende in 1954 een leeszaal aan de Joachim Kleinsorgstraat. 
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/attic/bibliotheek.1521163213.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/06 17:36
  • (Externe bewerking)