Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
boer9 [2017/04/30 21:18]
zaanlander
boer9 [2019/03/27 23:28] (huidige)
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
-==== Boer, prof. dr. Floris de ====+==== Boer, Floris de ====
  
 Assendelft, 3 maart 1846 - Groningen, 21 december 1908 Assendelft, 3 maart 1846 - Groningen, 21 december 1908
  
-Aanvankelijk ​hulponderwijzer in Zaandam van 1864 tot 1866, vervolgens na een wiskundestudie in Leiden benoemd tot leraar in Deventer. Hij promoveerde in 1871 cum laude aan de Leidse Hogeschool op het proefschrift 'De analytische kenmerken der bijzondere punten van kromme lijnen en oppervlakten'​. Hij werd in daarmee bevorderd tot doctor in de Wis- en Natuurkunde en Cosmographie.+Prof. dr. Floris de Boer, aanvankelijk ​hulponderwijzer in Zaandam van 1864 tot 1866, vervolgens na een wiskundestudie in Leiden benoemd tot leraar in Deventer. Hij promoveerde in 1871 cum laude aan de Leidse Hogeschool op het proefschrift 'De analytische kenmerken der bijzondere punten van kromme lijnen en oppervlakten'​. Hij werd in daarmee bevorderd tot doctor in de Wis- en Natuurkunde en Cosmographie.
  
 In 1873 verscheen van zijn hand: 'Iets over aanraking bij kromme lijnen en oppervlakten'​. Ook schreef hij een aantal verhandelingen in de '​Verslagen en Mededelingen van de Koninklijke Academie van Wetenschappen'​ en het 'Nieuw Archief voor Wiskunde'​. In 1893 verscheen een leerboek bij de firma Wolters te Groningen, getiteld: '​Beknopte elementaire theorie der elliptische functies'​. In 1873 verscheen van zijn hand: 'Iets over aanraking bij kromme lijnen en oppervlakten'​. Ook schreef hij een aantal verhandelingen in de '​Verslagen en Mededelingen van de Koninklijke Academie van Wetenschappen'​ en het 'Nieuw Archief voor Wiskunde'​. In 1893 verscheen een leerboek bij de firma Wolters te Groningen, getiteld: '​Beknopte elementaire theorie der elliptische functies'​.
Regel 11: Regel 11:
 De Boer was curator van het gymnasium, lid van de commissie van toezicht op het lager onderwijs en lid van de gemeenteraad. Ook heeft hij de gemeente Groningen vele jaren vertegenwoordigd bij de naamloze vennootschap 'De Groninger Waterleiding.'​ De Boer was curator van het gymnasium, lid van de commissie van toezicht op het lager onderwijs en lid van de gemeenteraad. Ook heeft hij de gemeente Groningen vele jaren vertegenwoordigd bij de naamloze vennootschap 'De Groninger Waterleiding.'​
  
-   +{{tag>​docent schrijver hoogleraar curator}} ​  
  • boer9.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/03/27 23:28
  • door zaanlander