boksen

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
boksen [2016/04/24 13:44]
127.0.0.1 Externe bewerking
boksen [2018/04/15 09:10] (huidige)
zaanlander
Regel 7: Regel 7:
 In de Zaanstreek vonden de eerste bokswedstrijden plaats in het Zaandamse café Thalia. Er was toen nog geen Zaanse vereniging. Onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog werd binnen de worstelvereniging Sandow een aparte boksvereniging opgericht. De leden kregen les van een Amsterdamse leraar, voor wedstrijden moesten zij over het algemeen naar de hoofdstad reizen. In de Zaanstreek vonden de eerste bokswedstrijden plaats in het Zaandamse café Thalia. Er was toen nog geen Zaanse vereniging. Onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog werd binnen de worstelvereniging Sandow een aparte boksvereniging opgericht. De leden kregen les van een Amsterdamse leraar, voor wedstrijden moesten zij over het algemeen naar de hoofdstad reizen.
  
-1n 1962 werd binnen worstelvereniging De Halter een boksafdeling opgericht, die in 1966 onder leiding van de Zaandammer Sieger Schurink als Boksvereniging Zaanstreek zelfstandig verder ging. Boksen werd, mede door de televisie-uitzendingen van grote titelgevechten,​ in deze periode een populaire sport. Boksvereniging Zaanstreek kreeg circa zestig leden, van wie ongeveer een kwart actief de wedstrijdsport beoefende.+In 1962 werd binnen worstelvereniging De Halter een boksafdeling opgericht, die in 1966 onder leiding van de Zaandammer Sieger Schurink als Boksvereniging Zaanstreek zelfstandig verder ging. Boksen werd, mede door de televisie-uitzendingen van grote titelgevechten,​ in deze periode een populaire sport. Boksvereniging Zaanstreek kreeg circa zestig leden, van wie ongeveer een kwart actief de wedstrijdsport beoefende.
  
 Een hoogtepunt voor de vereniging werd het behalen van de nationale titel in de klasse der zwaargewichten door Eddy Heijne in 1967. Gevechten, eens in de drie maanden georganiseerd in het rooms-katholieke verenigingsgebouw De Volksbond, trokken veel publiek, ook van buiten de streek. ​   ​ Een hoogtepunt voor de vereniging werd het behalen van de nationale titel in de klasse der zwaargewichten door Eddy Heijne in 1967. Gevechten, eens in de drie maanden georganiseerd in het rooms-katholieke verenigingsgebouw De Volksbond, trokken veel publiek, ook van buiten de streek. ​   ​
  • boksen.txt
  • Laatst gewijzigd: 2018/04/15 09:10
  • door zaanlander