Schoonmaakbedrijf te Zaandam. Het bedrijf werd in het midden van de jaren '50 door de broers Jan en Bram Broerse gesticht. Aanvankelijk begonnen zij als zelfstandig glazenwasser, maar de bedrijfsactiviteiten werden al snel met schoonmaakwerkzaamheden uitgebreid. Het bedrijf was gevestigd aan de Paltrokstraat.

In 1966 werd een nevenvestiging in Alkmaar gesticht. Het bedrijf specialiseerde zich met name in het schoonmaken van grote gebouwen, zoals ziekenhuizen. Rond 1970 waren bij Bram Broerse 300 (voornamelijk parttime) medewerkers in dienst. In 1971 werd een nieuw bedrijfspand aan de Paltrokstraat in gebruik genomen: het Reina Siersemahuis. vernoemd naar de moeder van de oprichters van het bedrijf. Naast kantoor, directiewoning. kantine. magazijn etc. was in het pand ook een horecabedrijf ondergebracht. Bedoeling was het gebouw een multifunctioneel dienstverlenende taak te geven.

Vanuit het Reina Siersemahuis werden de Zaanse rijexamens afgenomen. Een aantal Zaanse rijschoolhouders trad onder behoud van eigen naam tot Bram Broerse toe. De activiteiten werden eind 1972 verder uitgebreid door de overname van een schoonmaakbedrijf uit Zeist, dat zich voornamelijk op de provincie Utrecht als werkgebied concentreerde.

In maart 1981 werd het pand aan de Paltrokstraat verkocht aan het geneesmiddelenbedrijf Medicopharma Bram Broerse (inmiddels omgezet in een bv) verhuisde naar een gerenoveerd pand aan het Zuideinde te Koog. dat van de gemeente werd gehuurd. In 1983 keerde het bedrijf terug in de Paltrokstraat door een leaseovereenkomst met het autobedrijf Pouw aan te gaan. Op dat moment telde het bedrijf ruim 400 medewerkers. In 1991 bedroeg het medewerkersbestand 250 à 300 personen.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/broerse.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:03
  • (Externe bewerking)