Dagblad Zaanstreek ontstond in 1992 nadat de twee grootste Zaanse dagbladen, De Typhoonplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigTyphoon, Dagblad voor de Zaanstreek

Dagblad, oorspronkelijk illegaal verzetsblad, aanvankelijk uitgegeven door De Typhoon bv te Zaandam, later door uitgeversmaatschappij Midden Noord-Holland, Damiate Holding Haarlem. Het eerste exemplaar van De Typhoon verscheen op 12 oktober 1944 en werd uitgebracht door de Rooms Katholieke Centrale, RKC, zie ook:
Dagblad voor de Zaanstreek en De Zaanlanderplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigZaanlander, De

In de Zaanstreek, tot 1992, verschijnend ochtendblad, onderdeel van de Verenigde Noordhollandse Dagbladen in Alkmaar. Het blad werd opgericht door J.C. Peereboom in Wormerveer, die in november 1886 het Algemeen Advertentieblad De Zaanlander, weekblad voor Zaandam, Koog aan de Zaan, Zaandijk, Wormerveer, Westzaan en Krommenie liet verschijnen. De edities van 1886 tot 1922 zijn
fuseerden. De aandeelhouders van de Verenigde Noordhollandse Dagbladen waaronder ochtendblad De Zaanlander ressorteerde en van Damiate Holding in Haarlem, uitgeefster van onder meer avondblad De Typhoon, werden het in juni 1991 eens over de fusie.

De redacties van beide dagbladen versmolten tot Dagblad Zaanstreek waarvan de redactie werd voortgezet in het Typhoon-gebouw op de hoek van de Zeemansstraat en Westzijde te Zaandam. Op 25 september 2017, 25 jaar na de samenvoeging, verhuisde de redactie vanuit het centrum van Zaandam naar het voormalig Rabo-kantoor aan de Vermiljoenweg 21 te Zaandam in de wijk Hoornseveld. Dagblad Zaanstreek deelt het pand met redactie van Dagblad Waterland.

Dagblad Zaanstreek maakt deel uit van de Holland Media Combinatie HMC als onderdeel van de Telegraaf Media Groep TMG.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/dagblad_zaanstreek.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:09
  • (Externe bewerking)