Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Vorige revisie
dehler [2018/01/29 22:33]
dehler [2018/06/14 22:35]
Regel 3: Regel 3:
 {{ :dehler_logo.png?300|}}Voorheen E.G. van de Stadt. Jachtbouwbedrijf te Zaandam, onderdeel van Dehler Bootsbau te Freienohl uit West-Duitsland. Het bedrijf werd opgericht in 1933 door [[Stadt|E.G. van de Stadt]], die aan de Zuiddijk te Zaandam begon met de bouw van kano's en kleine zeilboten. In 1939, toen Van de Stadt al naam gemaakt had met de bouw van Draken, Pampussen en Twaalfvoets-jollen, ontwierp hij voor houtwarenfabrikant/zeiler [[Bruynzeel|Cees Bruynzeel]] de Valk, ter promotie van Bruynzeel hechthout. {{ :dehler_logo.png?300|}}Voorheen E.G. van de Stadt. Jachtbouwbedrijf te Zaandam, onderdeel van Dehler Bootsbau te Freienohl uit West-Duitsland. Het bedrijf werd opgericht in 1933 door [[Stadt|E.G. van de Stadt]], die aan de Zuiddijk te Zaandam begon met de bouw van kano's en kleine zeilboten. In 1939, toen Van de Stadt al naam gemaakt had met de bouw van Draken, Pampussen en Twaalfvoets-jollen, ontwierp hij voor houtwarenfabrikant/zeiler [[Bruynzeel|Cees Bruynzeel]] de Valk, ter promotie van Bruynzeel hechthout.
  
 +== ==
 Na de Tweede Wereldoorlog kwam het jachtbouwbedrijf tot grote bloei. In de jaren '50 begon Van de Stadt te experimenteren met polyester. Van de Stadt ontwierp zelf jachten, toegespitst op de bijzondere toepassingsmogelijkheden van dit nieuwe bouwmateriaal. De door hem ontworpen schepen liet hij bouwen op zijn werf aan de Zuiddijk, die uitgroeide tot een bedrijf met zo'n vijftig werknemers, of hij verkocht zijn ontwerpen aan buitenlandse werven. Een aantal ontwerpen was zeer succesvol. Van de 'Varianta' werden circa 5000 schepen gebouwd.   Na de Tweede Wereldoorlog kwam het jachtbouwbedrijf tot grote bloei. In de jaren '50 begon Van de Stadt te experimenteren met polyester. Van de Stadt ontwierp zelf jachten, toegespitst op de bijzondere toepassingsmogelijkheden van dit nieuwe bouwmateriaal. De door hem ontworpen schepen liet hij bouwen op zijn werf aan de Zuiddijk, die uitgroeide tot een bedrijf met zo'n vijftig werknemers, of hij verkocht zijn ontwerpen aan buitenlandse werven. Een aantal ontwerpen was zeer succesvol. Van de 'Varianta' werden circa 5000 schepen gebouwd.  
  
Regel 34: Regel 35:
 De Dehler modellenreeks werd na de overname herzien en vernieuwd door Hanse Yachts. Het omvat momenteel boten van 29 tot 46 voet, vanaf augustus 2016. De ontwerpen komen van Judel/Vrolijk & Co. De ontwikkeling van Performance-Cruiser is gebleven. De Dehler modellenreeks werd na de overname herzien en vernieuwd door Hanse Yachts. Het omvat momenteel boten van 29 tot 46 voet, vanaf augustus 2016. De ontwerpen komen van Judel/Vrolijk & Co. De ontwikkeling van Performance-Cruiser is gebleven.
  
-Bronnen: o.a. [[https://www.dehlerclub.nl/|Dehler Club Nederland]]+Bronnen: o.a. [[https://www.dehlerclub.nl/|Dehler Club Nederland]] Dehler Club Nederland is een zeilclub voor eigenaren van alle Dehlerschepen en is met bijna 900 leden, één van de grootste merkenclubs in Europa.
 {{tag>economie}} {{tag>economie}}
  
  
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/dehler.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/11 17:27
  • door jan