Drukkerij te Wormer, fabrikant van diverse soorten vouwkartonnages voor met name de voedingsmiddelenindustrie, opgericht in 1896 door Remmert Dekker Pietzoon, die met een startkapitaal van f 1000 in Wormerveer een papierhandel begon. Het bedrijf specialiseerde zich al snel in de productie van en handel in verpakkingsmaterialen voor banketbakkers; tot 1972 bleven gebakdozen het belangrijkste artikel. Desondanks was in 1938 de doelstelling van Luxe Papierwarenfabriek Remmert Dekker: 'de handel in en de fabricage van papierwaren en aanverwante artikelen en al wat daarmee in verband staat in de ruimste zin des woords.'

Gedurende de Tweede Wereldoorlog kon het bedrijf blijven produceren, totdat de stroomvoorziening stagneerde. Daarna hield men een deel van het personeel aan het werk door hen van bijbeldrukpapier sigarettenvloeitjes te laten maken. Na de oorlog kwam de onderneming snel weer op de vooroorlogse grootte van circa 20 werknemers. In 1959 werd het bedrijf omgezet in Drukkerij Remmert Dekker NV; in 1972 volgde de omzetting in een BV. In 1964 werd in verband met ruimtegebrek een deel van de productie verplaatst naar Wormer; in 1970 verhuisde ook het resterende deel van het bedrijf naar deze gemeente. Het bedrijf groeide uit tot een onderneming met 3000 vierkante meter productieruimte, 5000 vierkante meter magazijnruimte en 1000 vierkante meter kantoorruimte.

Aanschaf van nieuwe machines en de overgang van boekdruk op offset in 1972 zorgden voor een belangrijke uitbreiding van het assortiment. Het bedrijf richt zich thans op de hele vouwkartonnagemarkt.

Drukkerij Remmert Dekker BV kreeg in 1996 het predicaat hofleverancier. De bijbehorende oorkonde en het koninklijk wapen werden aan de directieleden Lub Kramer en Annemarie Dekker uitgereikt door burgemeester Koppenaal van Wormerland.

Als telg uit de vierde generatie leidt Annemarie Dekker het bedrijf Remmert Dekker Packaging sinds 1997. Fritesbakjes van FEBO, de kartonnen bierdragers van Heineken en de zachtfruitverpakking van Nature’s Pride komen allen uit de koker van Remmert Dekker Packaging. Het verpakkingsbedrijf kent een talrijk aanbod op maat gemaakte kartonnen verpakkingsoplossingen voor groenten en fruit. Met name binnen de markt voor ready-to-cook maaltijdpakketten blijkt karton als verpakkingsmateriaal in trek. Lees verder over de verpakkingsmarkt waarin Annemarie Dekker en haar bedrijf een rol speelt.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/dekker10.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/10 11:49
  • (Externe bewerking)