fc_zaanstreek

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
fc_zaanstreek [2019/03/04 08:54]
zaanlander
fc_zaanstreek [2019/03/06 11:42] (huidige)
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
 ==== FC Zaanstreek ==== ==== FC Zaanstreek ====
  
-In 1964 bestond op initiatief van voetbalvereniging KFC het plan een stichting te vormen onder de naam FC Zaanstreek, waarbij de mogelijkheid bestond met name ZFC in de fusie te betrekken. KFC voerde tevens besprekingen met het Amsterdamse Blauw Wit om tot een fusie te komen. Zowel Blauw Wit als ZFC gaven echter te kennen zelfstandig te willen blijven, zodat in 1964 geen fusie in de Zaanstreek in het verschiet lag.+In 1964 bestond op initiatief van voetbalvereniging ​[[KFC]] het plan een stichting te vormen onder de naam FC Zaanstreek, waarbij de mogelijkheid bestond met name [[ZFC]] in de fusie te betrekken. KFC voerde tevens besprekingen met het Amsterdamse Blauw Wit om tot een fusie te komen. Zowel Blauw Wit als ZFC gaven echter te kennen zelfstandig te willen blijven, zodat in 1964 geen fusie in de Zaanstreek in het verschiet lag.
  
 KFC diende in juli 1964 een verzoek in bij de KNVB om het seizoen '64 -'65 onder de naam Stichting FC Zaanstreek te mogen spelen. De stichting kwam geheel los te staan van KFC, dat op Koogs verzoek wilde spelen in de vierde klasse amateurs. FC Zaanstreek de thuiswedstrijden spelen op het bestaande KFC-veld. Het nieuwe sportpark dat vijftienduizend toeschouwers zal kunnen bevatten is gepland op het Oostzijderveld dat nog niet gereed was. Op het KFC-veld werden speciale voorzieningen getroffen om de verwachte grote toeloop te kunnen opvangen. KFC diende in juli 1964 een verzoek in bij de KNVB om het seizoen '64 -'65 onder de naam Stichting FC Zaanstreek te mogen spelen. De stichting kwam geheel los te staan van KFC, dat op Koogs verzoek wilde spelen in de vierde klasse amateurs. FC Zaanstreek de thuiswedstrijden spelen op het bestaande KFC-veld. Het nieuwe sportpark dat vijftienduizend toeschouwers zal kunnen bevatten is gepland op het Oostzijderveld dat nog niet gereed was. Op het KFC-veld werden speciale voorzieningen getroffen om de verwachte grote toeloop te kunnen opvangen.
Regel 7: Regel 7:
 Onder leiding van zakenman en KFC-manager [[molenaar4|Klaas Molenaar]] werd 175.000 gulden uitgegeven voor nieuwe spelers. Van Ajax werden [[groot|Cees Groot]], Van Veen, Schipper, Smit en Ouderland gekocht. Andere aanwinsten waren Clement (Blauw Wit), Twisk (Vitesse), Jaski (Haarlem), Jager (DWS) en doelman Tuyn.  Onder leiding van zakenman en KFC-manager [[molenaar4|Klaas Molenaar]] werd 175.000 gulden uitgegeven voor nieuwe spelers. Van Ajax werden [[groot|Cees Groot]], Van Veen, Schipper, Smit en Ouderland gekocht. Andere aanwinsten waren Clement (Blauw Wit), Twisk (Vitesse), Jaski (Haarlem), Jager (DWS) en doelman Tuyn. 
  
-Het geheel nieuwe team onder de naam FC Zaanstreek, boekte in Duitsland en indrukwekkende 9-0 zege in een vriendschappelijk duel tegen de semi-profs van Marl-Hülst. Midvoor [[groot|Cees Groot]] scoorde vijf gave treffers. Onder toeziend oog van 5500 toeschouwers verloor ​ FC Zaanstreek 9 augustus 1964 haar eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse A met 2-3 van NAC ondanks vijf voornamelijk oudere ex-Ajaxspelers in de basis. Op 24 augustus 1964 werd de wedstrijd tegen PEC met 6-0 afgesloten. 11.000 bezoekers zagen FC Zaanstreek een week later 1-1 tegen Haarlem spelen. Iedere overwinning bracht ƒ 80.— op en voor de training ontvingen de spelers maandelijks ƒ 100.— ​+Het geheel nieuwe team onder de naam FC Zaanstreek, boekte in Duitsland en indrukwekkende 9-0 zege in een vriendschappelijk duel tegen de semi-profs van Marl-Hülst. Midvoor [[groot|Cees Groot]] scoorde vijf gave treffers. Onder toeziend oog van 5500 toeschouwers verloor FC Zaanstreek 9 augustus 1964 haar eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse A met 2-3 van NAC ondanks vijf voornamelijk oudere ex-Ajaxspelers in de basis. Op 24 augustus 1964 werd de wedstrijd tegen PEC met 6-0 afgesloten. 11.000 bezoekers zagen FC Zaanstreek een week later 1-1 tegen Haarlem spelen. Iedere overwinning bracht ƒ 80.— op en voor de training ontvingen de spelers maandelijks ƒ 100.— ​
  
 De bekerwedstrijd tegen Feyenoord werd op 4 oktober 1964 nipt met 1-2 verloren ten overstaan van 10.000 kijkers.  ​ De bekerwedstrijd tegen Feyenoord werd op 4 oktober 1964 nipt met 1-2 verloren ten overstaan van 10.000 kijkers.  ​
  • fc_zaanstreek.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/03/06 11:42
  • door zaanlander