flentrop

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
flentrop [2017/11/24 07:18]
zaanlander
flentrop [2019/03/17 01:29]
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
 ===== Flentrop Orgelbouw bv ===== ===== Flentrop Orgelbouw bv =====
 +
 Internationaal bekend orgelbouw bedrijf te Zaandam. Internationaal bekend orgelbouw bedrijf te Zaandam.
  
Regel 12: Regel 13:
 </WRAP> </WRAP>
  
-Het bedrijf werd in 1903 gesticht door Hendrik Wicher Flentrop, als orgel- en pianohandel en orgelbouw bedrijf. De eerste periode van bloei kwam in de jaren `30, in welke tijd pneumatische en elektropneumatische orgels werden gebouwd; daarnaast restaureerde het bedrijf oude orgels. De eerste 'sleeplade' (dat is een 'mechanische windlade', het systeem dat Flentrop bouwtwerd in 1933 gemaakt, het eerste mechanische orgel in 1940.+Het bedrijf werd in 1903 gesticht door [[flentrop_hendrik_wicher|Hendrik Wicher Flentrop]], als orgel- en pianohandel en orgelbouw bedrijf. De eerste periode van bloei kwam in de jaren `30, in welke tijd pneumatische en elektropneumatische orgels werden gebouwd; daarnaast restaureerde het bedrijf oude orgels. De eerste sleepladeeen mechanische windlade ofwel het systeem dat Flentrop bouwtwerd in 1933 gemaakt, het eerste mechanische orgel in 1940.
  
 In 1940 nam Dirk Andries Flentrop het bedrijf van zijn vader over. In de jaren '40 maakte het bedrijf naam door de bouw van drie orgels met drie klavieren en pedaal volgens het mechanisch sleepladen systeem. Het bedrijf maakt zowel huisorgels, als orgels voor concertzalen en kerken. Een orgel met één register is het kleinste door Flentrop gebouwde orgel; het grootste orgel dat tot dusver door het Zaanse orgelbouw bedrijf werd gebouwd had 70 registers. In 1940 nam Dirk Andries Flentrop het bedrijf van zijn vader over. In de jaren '40 maakte het bedrijf naam door de bouw van drie orgels met drie klavieren en pedaal volgens het mechanisch sleepladen systeem. Het bedrijf maakt zowel huisorgels, als orgels voor concertzalen en kerken. Een orgel met één register is het kleinste door Flentrop gebouwde orgel; het grootste orgel dat tot dusver door het Zaanse orgelbouw bedrijf werd gebouwd had 70 registers.
Regel 22: Regel 23:
  
 Van Oostenbrugge overleed in 2008 waarop Frits Elshout tot algemeen directeur werd aangesteld. Hij was sinds 1998 al adjunct-directeur bij Flentrop. Erik Winkel volgde per 1 januari 2016 Frits Elshout op als algemeen directeur van Orgelbouwer Flentrop. Alle leidinggevenden zijn of waren tevens organist in diverse kerken. Van Oostenbrugge overleed in 2008 waarop Frits Elshout tot algemeen directeur werd aangesteld. Hij was sinds 1998 al adjunct-directeur bij Flentrop. Erik Winkel volgde per 1 januari 2016 Frits Elshout op als algemeen directeur van Orgelbouwer Flentrop. Alle leidinggevenden zijn of waren tevens organist in diverse kerken.
 +
 +Lees ook [[https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010824426:mpeg21:a0146|75 Jaar Flentrop Orgelbouw]] 
  
 [[http://www.flentrop.nl/|Flentrop Orgelbouw]] [[http://www.flentrop.nl/|Flentrop Orgelbouw]]
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/flentrop.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)