Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
geldelozepad [2015/10/30 11:11]
jan
geldelozepad [2018/06/03 01:51] (huidige)
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
 ==== Geldelozepad ==== ==== Geldelozepad ====
-Voormalig pad. De huidige noordkant van de [[Gedempte|Gedempte Gracht]] te Zaandam. Met de demping van de sloot tussen het Geldelozepad en het Zilverpad in 1856-1858 kwam een einde aan dit reeds in de 17e eeuw aanwezige pad. Het pad staat ook bekend onder de namen Kuyperspad of Noordernieuwendijk. Naar verluidt ontstond de naam 'Geldelozepad' ​omdat daar overwegend arme Zaandammers woonden, in tegenstelling tot het Zilverpad, aan de overzijde van de sloot, dat juist nogal gefortuneerde bewoners had.+ 
 +Voormalig pad aan de huidige noordkant van de [[Gedempte|Gedempte Gracht]] te Zaandam. Met de demping van de sloot tussen het Geldelozepad en het Zilverpad in 1856-1858 kwam een einde aan dit reeds in de 17e eeuw aanwezige pad.  
 + 
 +Het pad staat ook bekend onder de namen Kuyperspad of Noordernieuwendijk. Naar verluidt ontstond de naam Geldelozepad omdat daar overwegend arme Zaandammers woonden, in tegenstelling tot het Zilverpad, aan de overzijde van de sloot, dat juist nogal gefortuneerde bewoners had. 
 + 
 +{{tag>​straat pad gracht sloot}}
  • geldelozepad.txt
  • Laatst gewijzigd: 2018/06/03 01:51
  • door zaanlander