geugjes_cor

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie Beide kanten volgende revisie
geugjes_cor [2017/08/14 22:35]
zaanlander
geugjes_cor [2018/08/31 14:37]
kelvin
Regel 7: Regel 7:
  
 === Resolutie inzake uittreden van Cor Geugjes uit het Partijbestuur === === Resolutie inzake uittreden van Cor Geugjes uit het Partijbestuur ===
-Sinds het 20ste Congres van de Communistische Partij van de Sowjet-Unie waren in het partijbestuur meningsverschillen gerezen met partijgenoot Cor Geugjes. Deze meningsverschillen liepen over de beoordeling van de kritiek op Stalin, de leidende rol van de Sowjet-Unie in de communistische wereldbeweging en spitste zich toe op de democratisch-centralistische organisatiebeginselen van de partij.+Sinds het 20ste Congres van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie waren in het partijbestuur meningsverschillen gerezen met partijgenoot Cor Geugjes. Deze meningsverschillen liepen over de beoordeling van de kritiek op Stalin, de leidende rol van de Sowjet-Unie in de communistische wereldbeweging en spitste zich toe op de democratisch-centralistische organisatiebeginselen van de partij.
  
 Partijgenoot Geugjes verklaarde hierbij in te stemmen met de beginselen van het democratisch centralisme, waarbij de meerderheid beslist en de minderheid na discussie, zich aan het besluit van de meerderheid onderwerpt en dit mede helpt uitvoeren. Doch in de praktijk hield hij zich daar niet aan en heropende zelf herhaaldelijk de discussie in het partijbestuur over besluiten, die met meerderheid van stemmen waren genomen, doch waarmee hij het niet eens was. Deze besluiten betroffen praktische kwesties, doch zijn bezwaren daartegen kwamen in het algemeen voort uit een opportunistische zienswijze. Partijgenoot Geugjes verklaarde hierbij in te stemmen met de beginselen van het democratisch centralisme, waarbij de meerderheid beslist en de minderheid na discussie, zich aan het besluit van de meerderheid onderwerpt en dit mede helpt uitvoeren. Doch in de praktijk hield hij zich daar niet aan en heropende zelf herhaaldelijk de discussie in het partijbestuur over besluiten, die met meerderheid van stemmen waren genomen, doch waarmee hij het niet eens was. Deze besluiten betroffen praktische kwesties, doch zijn bezwaren daartegen kwamen in het algemeen voort uit een opportunistische zienswijze.
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/geugjes_cor.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:02
  • (Externe bewerking)