Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

groot_dirk_jan_de [2018/05/08 10:14] (huidige)
zaanlander aangemaakt
Regel 1: Regel 1:
 +==== Groot, Dirk Jan de ====
  
 +Dirk Jan de Groot, schrijver en auteur van het boekje [[https://​resolver.kb.nl/​resolve?​urn=ABCDDD:​010840499:​mpeg21:​a0109|Paipekoppies]] (Klaas Woudt 1975). In het Dagblad voor de Zaanstreek De Typhoon verschenen een aantal artikelen van Dirk Jan de Groot onder de titel 'De jongen met de pet'. Deze persoonlijke herinneringen aan het leven in Zaandam van vóór de eerste wereldoorlog werden door velen gelezen en lokten veel reacties uit.
 +
 +De schrijver heeft ze bewerkt en gebundeld. Om aan deze korte opstellen de nodige achtergrond te geven werden ruim twintig foto's aan het boek toegevoegd. Vele ouderen zullen hun jeugd in de Paipekoppies zien herleven. En zij die de beschreven periode niet meemaakten kunnen uit de herinneringen van de jongen met de pet een beeld opbouwen van de samenleving zoals die nog niet zo lang geleden was.
 +
 +Een bundel gezellige, soms komische en een enkele maal ook gevoelige verhalen over een stad die inmiddels een wel volkomen ander gezicht kreeg en over een tijd waarin het dwingende tempo van onze dagen zich nog nauwelijks aankondigde.  ​
 +
 +{{tag>​schrijver auteur}} ​