hoogsteder

Curaçao, 9 mei 1938 - Lemele, 25 januari 2018

Drs. Fred J. Hoogsteder was vanaf 1964 leraar natuurkunde en wiskunde op het Zaanlands Lyseum. Later werd hij conrector voor de onderbouw en vanaf 1986 tot 1994 was hij rector van Het Zaanlands Lyceum. Hoogsteder was daarmee bijna dertig jaar verbonden aan het Zaanlands Lyceum. Als rector belandde hij middenin de hectische periode waarin de scholen zich los maakten van de overheidsbemoeienis en fuseerden met andere scholen.

Hoogsteder stond aan het hoofd van de fusieorganisatie maar was ook onderwijskundig de eindverantwoordelijke binnen het Zaanlands. Daardoor bleef er amper tijd over voor contact met de leerlingen terwijl hij daar veel plezier aan beleefde. Met elan ging hij de basisscholen af om leerlingen over zijn school te vertellen. Hoogsteder onderschatte zijn laatste functie, zo meende hij bij zijn vertrek. Hij leed er onder en was ook de laatste die de functie van rector in zijn eentje uitvoerde.

Hoogsteder hield van het Zaanlands met zijn sfeer van gelijkwaardigheid. Hoogsteder bleef gewoon Fred. Langzaamaan zag hij leerlingen twijfelen of Fred nog wel kon bij zo’n ouwe vent. De oud-rector Fred Hoogsteder overleed op 25 februari 2018 in het Overijsselse Lemele op 79-jarige leeftijd.

Zie: Onderwijs 1.3.8..

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/hoogsteder.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/18 09:21
  • door jan2