Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
kingma1 [2018/01/15 10:52]
zaanlander
kingma1 [2019/01/13 23:05] (huidige)
zaanlander
Regel 9: Regel 9:
 Eerder, in 1968, was zij een van de gangmakers van de actie waarmee werd voorkomen dat op de zuidoever van het Noordzeekanaal,​ tegenover Westzaan, een zwavelkoolstoffabriek van het Franse bedrijf Progil werd gevestigd. Spraakmakend was haar betrokkenheid bij de acties tegen de bouw van een snelle kweekreactor in Kalkar, toen zij, tijdens haar wethouderschap,​ weigerde drie procent van haar elektriciteitsrekening te betalen. Eerder, in 1968, was zij een van de gangmakers van de actie waarmee werd voorkomen dat op de zuidoever van het Noordzeekanaal,​ tegenover Westzaan, een zwavelkoolstoffabriek van het Franse bedrijf Progil werd gevestigd. Spraakmakend was haar betrokkenheid bij de acties tegen de bouw van een snelle kweekreactor in Kalkar, toen zij, tijdens haar wethouderschap,​ weigerde drie procent van haar elektriciteitsrekening te betalen.
  
-Wietske Kingma ​was lid van de Gasraad (1973-1990),​ de Energieraad (1991) en vertegenwoordiger van de [[http://​gierzwaluwbescherming.nl/​|Gierzwaluwbescherming]] ​Nederland ​als aanspreekpunt in regio Westzaan voor informatie over de gierzwaluw en zijn bescherming. ​  ​+Zij was lid van de Gasraad (1973-1990),​ de Energieraad (1991) en vertegenwoordiger van de [[https://​gierzwaluwbescherming.nl/​|Gierzwaluwbescherming ​Nederland]] als aanspreekpunt in regio Westzaan voor informatie over de gierzwaluw en zijn bescherming. 
 + 
 +In 1994 stopte zij na zeven periodes als raadslid.
  
 In Westzaan is de Wietske Pruijsen-Kingma Stichting gevestigd. In Westzaan is de Wietske Pruijsen-Kingma Stichting gevestigd.
  
-{{tag>​wethouder raadslid}}+{{tag>​wethouder raadslid ​PvdA}}
  • kingma1.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/01/13 23:05
  • door zaanlander