Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
klaver [2016/07/04 21:46]
han
klaver [2018/04/16 21:00] (huidige)
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
 ==== Klaver, Martin ==== ==== Klaver, Martin ====
  
-(Zaandam 15 mei 1949)+Zaandam 15 mei 1949 
 + 
 +Martin Klaver, beeldend kunstenaar, keramist, ontving enkele lessen van [[Boer2|Klaas de Boer]], maar is verder autodidact. Evenals De Boer was hij vele jaren als docent verbonden aan [[Komma|Kreativiteitscentrum Komma]] in Zaandam.  
 + 
 +Van huis uit is Martin Klaver keramist met een opvallend gemak voor het decoreren van zijn keramische vormen. Nog voor de eerste stook krast Martin de voorstellingen op de objecten. Hij is een tekenaar puur sang. De voorstellingen zijn gebaseerd op een vast thema; dier- en mensfiguren. Vaak zijn het voorstellingen voortkomend uit iets wat hij die dag heeft gezien; een vrouw met een opvallende hoed of een vogel gespot in het land. Na de eerste keer bakken worden de decoraties ingekleurd. Als hij tevreden is wordt het werkstuk met glazuur gespoten en gaat dan voor de tweede keer de oven in. Lees verder op [[http://​www.atelierklaver.nl/​intro.htm|Atelier Klaver]]. 
 + 
 +{{tag>​beeldend_kunstenaar keramist}}
  
-Beeldend kunstenaar, keramist. Martin Klaver ontving enkele lessen van [[Boer2|Klaas de Boer]], maar is verder autodidact. Evenals De Boer was hij vele jaren als docent verbonden aan [[Komma|Kreativiteitscentrum Komma]] in Zaandam. ​ 
-{{tag>​beeldend_kunstenaar}} 
  
-Website: ​ http://​www.atelierklaver.nl/ ​