Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
labberte_dr_j.l [2018/06/08 22:33]
zaanlander [Links]
labberte_dr_j.l [2018/06/08 22:35] (huidige)
zaanlander
Regel 4: Regel 4:
  
 Dr. Johannes Leonardus Labberté studeerde in 1905 als 27-jarige af als arts aan de gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. Hij vestigde zich als huisarts in Klazienaveen,​ waar hij zijn patiënten per paard bezocht. Op 1 december 1910 verwisselde hij deze gemeente voor Krommenie. Naast huisarts werd hij ook gemeente-arts en geneesheer van de diaconie der Nederlands Hervormde Gemeente tot september 1917. Ook kwam hij in actie als wethouder van Krommenie, namens de VDB. Dit bleef hij tot 1934. Dr. Johannes Leonardus Labberté studeerde in 1905 als 27-jarige af als arts aan de gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. Hij vestigde zich als huisarts in Klazienaveen,​ waar hij zijn patiënten per paard bezocht. Op 1 december 1910 verwisselde hij deze gemeente voor Krommenie. Naast huisarts werd hij ook gemeente-arts en geneesheer van de diaconie der Nederlands Hervormde Gemeente tot september 1917. Ook kwam hij in actie als wethouder van Krommenie, namens de VDB. Dit bleef hij tot 1934.
-Hij zette zich in voor de oprichting van het Verpleeghuis. Hiervan werd hij ook directeur+Hij zette zich in voor de oprichting van het Verpleeghuis. Hiervan werd hij ook directeur.
  
  
 [[http://​​www.hgc-krommenie.nl/​​dr-j-l-labberte-een-ondernemende-dokter/​​|Lees verder]] over de levensloop van de ondernemende dokter Labberté op de website HGC-Krommenie samengesteld door Leonard Terweij. [[http://​​www.hgc-krommenie.nl/​​dr-j-l-labberte-een-ondernemende-dokter/​​|Lees verder]] over de levensloop van de ondernemende dokter Labberté op de website HGC-Krommenie samengesteld door Leonard Terweij.
 {{tag>​geneesheer dokter wethouder raadslid}} {{tag>​geneesheer dokter wethouder raadslid}}