Zaandam, 7 mei 1930 - Hoorn, 19 juni 2003

Hermanus Anthonius Thomas (Herman) Lansdaal wordt op 7 mei 1930 als zoon van een banketbakker in Zaandam geboren. In 1952 trouwt hij met Anna Margaretha van Wijngaarden uit buurtschap 't Kalf bij Zaandam. Zij krijgen twee dochters en een zoon.

De wereld van de journalistiek

Herman stapt als 17-jarige jongen de wereld van de journalistiek in. Hij gaat werken bij dagblad De Typhoon in Zaandam. In 1953 verhuist hij naar Hoorn, om daar bij het Noordhollands Dagblad aan de slag te gaan. Drie jaar later gaat hij weer naar Zaandam en werkt daar opnieuw op de redactie van De Typhoon. In 1963 komt hij terug in Hoorn, om daar bij het Noordhollands Dagblad als chef-redacteur zestien jaar lang leiding te geven. In 1979 wordt Herman hoofdredacteur bij Damiate Pers in Haarlem. Onder zijn leiding komt de Nieuwe Noordhollandse Courant in Purmerend als dagblad uit. Hij wordt daarnaast (mede)hoofdredacteur van het Haarlems Dagblad en De Typhoon.

In 1981 fuseert Verenigde Noordhollandse Dagbladen (VND) met het Noordhollands Dagblad (NHD), Lansdaals voormalige krant. Dat vervolgens ook de Nieuwe Noordhollandse Courant, later als Dagblad Waterland, een editie van het 'nieuwe' Noordhollands Dagblad wordt, maakt hij niet meer mee. In 1991 gaat hij met de VUT, een jaar voor de fusie van Damiate met Noordhollands Dagblad. Alle zelfstandige kranten waarvoor hij ooit heeft gewerkt zitten dan onder één dak. Lees verder op de site van het Westfries Genootschap

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/lansdaal_herman.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:07
  • (Externe bewerking)