Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
lensselink [2016/02/03 16:12]
wies
lensselink [2018/04/17 00:46] (huidige)
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
 ==== Lensselink, Rens==== ==== Lensselink, Rens====
-(Zaandam 8 december 1860 - Rotterdam 13 maart 1946)  
  
-Beeldend ​kunstenaar, schilder, tekenaar, etser en lithograaf. Rens Lensselink ​werd opgeleid aan de Zaandamse stadstekenschool en kreeg schilderlessen van o.a. J.D. Huibers en W. Steelink Jr. Hij kreeg vooral bekendheid door zijn havengezichten en door zijn tekeningen en etsen van binnenschepen. Zijn werk werd destijds tentoongesteld in de Oudheidkamer te Zaandijk en het Frans Halsmuseum in Haarlem. ​   ​+Zaandam 8 december 1860 - Rotterdam 13 maart 1946  
 + 
 +Rens Lensselink, beeldend ​kunstenaar, schilder, tekenaar, etser en lithograafwerd opgeleid aan de Zaandamse stadstekenschool en kreeg schilderlessen van J.D. Huibers en W. Steelink Jr. Hij kreeg vooral bekendheid door zijn havengezichten en zijn tekeningen en etsen van binnenschepen. ​De schilder vertrok naar Zuid-Amerika waar hij bij diverse buitenlandse bladen naam had gemaakt als tekenaar en schilder van schepen, voor en aleer hij zich in Haarlem vestigde en hield daar in 1915 zijn eerste tentoonstelling.  
 + 
 +In verband met zijn tachtigste verjaardag werd in december 1940 in de kunstzaal van J.H. de Bois, aan de Kruisweg te Haarlem een tentoonstelling gehouden van werken van deze veteraan der schilderkunst. De collectie geëxposeerde werken bestond bijna uitsluitend uit duinen, landschappen,​ bomen en alleenstaande huisjes uit de allerlaatste tijd en getuigen van een benijdenswaardige vitaliteit en vlot kunstenaarschap.  
 + 
 +Zijn werk werd destijds tentoongesteld in de Oudheidkamer te Zaandijk en het Frans Halsmuseum in Haarlem. ​   ​
  
 {{tag>​beeldend_kunstenaar}} {{tag>​beeldend_kunstenaar}}