meetpapier

Handelsonderneming in Wormer, in november 1970 in Wormerveer opgericht door bv Kunstdrukkerij Mercurius te Wormerveer en deel uitmakend van de Mercurius Groep Wormerveer bvplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigMercurius Groep Wormerveer bv

Bundeling van grafische bedrijven in Wormerveer, bestaande uit 12 werkmaatschappijen en twee participaties. De onderneming werd op l mei 1924 opgericht in Wormerveer als de N.V. Elektrische Handels- en Kunstdrukkerij en Labelindustrie Mercurius v/h C. Blank. Oprichters waren C. Blank, C. Woudt, D. Woudt en enkele familieleden.
.

Belangrijkste handelsproducten zijn in 1991 diagramschijven, -stroken en -rollen voor elk zelfregistrerend instrument, alsmede vouwboekjes daarvoor. Verder de daarbij behorende registreerpennen, inktmaterialen, toebehoren voor computers en printers zoals diskettes, magneetbanden, magneetcassettes, printerpapier en computerpapier, tachograafschijfjes, telexrollen, -ponsbanden en -linten. Bij Meetpapier werkten in 1991 vijftien personen.

In 1992 gaat Meetpapier BV verder onder een nieuwe naam na de overname door het Duitse Diagramm Halbach. Het feit dat de digitalisatie een steeds prominentere rol inneemt heeft de product range in de loop van de jaren sterk veranderd.

In 2020 viert Meetpapier BV haar 50-jarig bestaan. Daarnaast worden vanaf 1 november 2020 activiteiten voortgezet onder de naam Halbach Medical. Als leverancier van print media ten behoeve van beeldvormende diagnostiek was altijd duidelijk waar de naam Meetpapier voor stond. Door de jarenlange specialisatie in medisch-technische toepassingen op het gebied van diagnostiek en het aanbieden van oplossingen in ziekenhuis-hygiëne en patiënt-veiligheid, heeft Halbach Medical zich ontwikkeld tot een volwaardig partner van ziekenhuizen, instellingen en vele medische handelspartners. Niet alleen in Nederland, maar ook in 70 landen wereldwijd.

Omdat de naam Meetpapier de lading niet meer dekte, werd besloten om na 50 jaar de bedrijfsnaam aan te passen. Halbach Medical, verwijzend naar het 190 jarige Duitse familie- en moederbedrijf. Betrouwbaarheid gekoppeld aan toegevoegde waarde en gegarandeerde continuïteit binnen de medische diagnostiek is hetgeen waar Halbach Medical voor staat.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/meetpapier.txt
  • Laatst gewijzigd: 2024/03/20 10:54
  • door zaanlander