Bouwbedrijf in Zaandam en aanvankelijk in Wormerveer. Het bedrijf werd opgericht in 1931 door metselaar-aannemer M.C. Minnesma.

In 1955 werd door de oprichter en zijn zoon M.C. Minnesma (de huidige directeur) een vennootschap onder firma opgericht, die in 1960 werd omgezet in een commanditaire vennootschap. De omzetting in NV had in 1971 plaats, weer later werd het bedrijf een BV.

In 1977 werd een samenwerkingsverband in de vorm van vof aangegaan met Bouwbedrijf van Braam BVplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigBraam bv, bouwbedrijf. van

Bouwbedrijf te Zaandam. Het bedrijf werd in oktober 1931 opgericht door Jb. van Braam als metselaar-aannemer. De oprichter overleed tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarna zijn zoon Jb. van Braam de zaak samen met zijn moeder voortzette. In 1956 werd H. van Braam - broer van Jb. jr. in de zaak opgenomen. Vanaf 1961 werd het bedrijf als nv voortgezet met beide broers als directeuren. In januari 1977 werd een samenwerkingsverband aangegaan met bouwbedrijf Merk Minnesma b…
in Zaandam. In 1988 werden een werkplaats en een opslagloods in Wormer in gebruik genomen. Het bedrijf is actief op het gebied van nieuwbouw-, burgerlijke- en utiliteitswerken, renovatie en nieuwbouw, restauratie-, verbouwings- en onderhoudswerkzaamheden.

Bij de combinatie Van Braam-Minnesma werkten in 1990 ongeveer 100 personen en bedroeg de omzet circa 35 miljoen gulden.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/merk.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:07
  • (Externe bewerking)