Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
mever [2017/10/30 07:59]
zaanlander
mever [2018/04/29 15:18] (huidige)
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
-==== Mever, ​Adriaan Pieter (Arievan ====+==== Mever, Arie van ====
  
 Zaandam 27 januari 1899 - Heiloo 25 april 1978  Zaandam 27 januari 1899 - Heiloo 25 april 1978 
  
-Beeldend ​kunstenaar, kunstschilder,​ aquarellist,​ tekenaar, graficus en concertzanger. Arie van Mever ontving zijn opleiding aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten in Amsterdam van 1923 tot 1929. Bovendien studeerde hij aan het Conservatorium,​ eveneens in Amsterdam, en volgde hij de opleiding tot onderwijzer.+Adriaan Pieter (Arie) van Mever, beeldend ​kunstenaar, kunstschilder,​ aquarellist,​ tekenaar, graficus en concertzanger. Arie van Mever ontving zijn opleiding aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten in Amsterdam van 1923 tot 1929. Bovendien studeerde hij aan het Conservatorium,​ eveneens in Amsterdam, en volgde hij de opleiding tot onderwijzer.
  
 Om zijn gezin te onderhouden werkte hij aanvankelijk als onderwijzer in Koog aan de Zaan. Als schilder maakte hij portretten, meestal in opdracht, stillevens en bloemstukken,​ in naturalistische,​ enigszins naar het expressionisme neigende, trant. In 1960 bood de gemeente Zaandam hem een ere-tentoonstelling aan. Om zijn gezin te onderhouden werkte hij aanvankelijk als onderwijzer in Koog aan de Zaan. Als schilder maakte hij portretten, meestal in opdracht, stillevens en bloemstukken,​ in naturalistische,​ enigszins naar het expressionisme neigende, trant. In 1960 bood de gemeente Zaandam hem een ere-tentoonstelling aan.
Regel 13: Regel 13:
 Arie van Mever is de tweelingbroer van dirigent [[mever2|Piet van Mever]] en de zoon van [[mever1|Pieter van Mever]]. Arie van Mever is de tweelingbroer van dirigent [[mever2|Piet van Mever]] en de zoon van [[mever1|Pieter van Mever]].
  
-{{tag>​beeldend_kunstenaar musicus}}  ​+{{tag>​beeldend_kunstenaar ​bas musicus ​zanger docent schrijver}}  ​