molen_chemie

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

molen_chemie [2017/10/31 09:30]
zaanlander aangemaakt
molen_chemie [2019/03/26 00:54] (huidige)
zaanlander
Regel 9: Regel 9:
 Sedert 1974 maakte Molen Chemie deel uit van THV International te Rotterdam, een technische handelsonderneming. Tot het samengaan werd besloten in verband met ontwikkelingen in de chemicaliënhandel. THV International nam het gehele aandelenkapitaal van Molen Chemie over. Met de vakorganisaties was overleg gepleegd. De werkgelegenheid voor de werknemers zal niet worden aangetast, aldus THV International. THV International,​ waarin OGEM een meerderheidsbelang heeft, is een groothandel in bouwen, installatiematerialen,​ investeringsgoederen en consumentenartikelen. Het bedrijf telt ca. 6.500 personeelsleden. ​ Sedert 1974 maakte Molen Chemie deel uit van THV International te Rotterdam, een technische handelsonderneming. Tot het samengaan werd besloten in verband met ontwikkelingen in de chemicaliënhandel. THV International nam het gehele aandelenkapitaal van Molen Chemie over. Met de vakorganisaties was overleg gepleegd. De werkgelegenheid voor de werknemers zal niet worden aangetast, aldus THV International. THV International,​ waarin OGEM een meerderheidsbelang heeft, is een groothandel in bouwen, installatiematerialen,​ investeringsgoederen en consumentenartikelen. Het bedrijf telt ca. 6.500 personeelsleden. ​
  
-In 2004 werd Molen Chemie ingelijfd bij het Duitse Solvadis. Na deze overname veranderde de naam in Quaron Wormerveer BV. In 2009 kreeg de BV een [[https://​www.acm.nl/​nl/​publicaties/​publicatie/​5328/​NMa-beboet-distributeurs-van-zwembadchloor-voor-ruim-3-miljoen|boete opgelegd]] inzake verboden kartelvorming rond zwembadchloor.+In 2004 werd Molen Chemie ingelijfd bij het Duitse Solvadis ​dat, voortgekomen uit MG Chemiehandel,​ Klöckner Chemie en Chemag, zich bezig hield met opslag, distributie en marketing van chemicaliën. Na deze overname veranderde de naam in Quaron Wormerveer BV. Wegens overlappende werkzaamheden raakten zes van de circa twintig fulltime medewerkers na de overname door Quaron uit Zwijndrecht hun baan kwijt. Het bedrijf opereerde vanuit twintig vestigingen waaronder Wormerveer. Volgen Quaron paste de overname in de zomer in de strategie van de betrokken ondernemingen.  
 + 
 +In 2009 kreeg de BV een [[https://​www.acm.nl/​nl/​publicaties/​publicatie/​5328/​NMa-beboet-distributeurs-van-zwembadchloor-voor-ruim-3-miljoen|boete opgelegd]] inzake verboden kartelvorming rond zwembadchloor. Molen Chemie werd verplicht 463.000 euro op te hoesten.
  
 Enkele jaren na de overname verliet Quaron Wormerveer BV het industrieterrein Molletjesveer. Enkele jaren na de overname verliet Quaron Wormerveer BV het industrieterrein Molletjesveer.
  • molen_chemie.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/03/26 00:54
  • door zaanlander