molenaar1

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
molenaar1 [2016/11/03 15:07]
jan ↷ Links aangepast vanwege een verplaatsing
molenaar1 [2019/03/04 10:14]
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
 ==== Molenaar, Cees==== ==== Molenaar, Cees====
- Koog aan de Zaan 16 juni 1928 - Houston VS 23 juli 1979 
  
-Ondernemer, die samen met zijn broer [[molenaar4|Klaas Molenaar]] (geb. 1921) in 1948 de groothandel in elektrische artikelen 'Electro Zaan' oprichtte. Dit bedrijfje, aan de Jan de Wittstraat in Koog aan de Zaan, had enkele jaren veel succes met de verkoop van onder meer de goedkope 'Bico-wasmachines'die werden vervaardigd door de loodgieter Birkhof in Utrecht. De broers Molenaar verkochten (met een winstmarge van slechts enkele guldens) ongeveer 2 miljoen van deze machines. + Koog aan de Zaan, 16 juni 1928 Houston VS23 juli 1979
  
-In dezelfde tijd durfden zij het aan om in Italië een order te plaatsen voor 100.000 koelkasten, die zij dankzij een warme zomer in zeer korte tijd wisten te verkopen. Zij breidden hun zaken uit met een detailhandel onder de naam [[Wastora]] (een samenvoeging van, afgekort, wasmachines, stofzuigers en radio's). Hun eerste winkel, aan de Westzijde in Zaandamkwam overigens in hun bezit doordat de eigenaar zijn hoge rekening niet anders kon voldoen. Wastora groeide uit tot een belangrijke en omvangrijke detailhandel met verscheidene nevenvestigingen. De gebroeders Molenaar werkten enige tijd samen met [[wit_simon_de|Simon de Wit]] en stichtten bijvoorbeeld ook de Makroeen bedrijf dat tegen groothandelsprijzen aan de consumenten levert+Ondernemer, die samen met zijn broer [[molenaar4|Klaas Molenaar]] (1921-1996in 1948 de groothandel in elektrische artikelen Electro Zaan oprichtteDit bedrijfje, aan de Jan de Wittstraat in Koog aan de Zaanhad enkele jaren veel succes met de verkoop van onder meer de goedkope Bico-wasmachines, die werden vervaardigd door de loodgieter Birkhof in Utrecht. De broers Molenaar verkochten, met een winstmarge van slechts enkele guldensongeveer twee miljoen van deze machines
  
-Cees Molenaar was ook een getalenteerde voetballer, die als amateur en semi-prof in KFC en FC Zaanstreek speelde. Met zijn broer Klaas trad hij op als financier/sponsor van deze clubs en van [[az|AZ '67]] in Alkmaar, als combinatie voortgekomen uit de beroepsvoetbalclubs Alkmaar en Zaanstreek. Het kampioenschap in de eredivisie dat AZ in 1981 behaalde heeft Cees Molenaar niet kunnen meebeleven.    +In dezelfde tijd durfden zij het aan om in Italië een order te plaatsen voor 100.000 koelkasten, die zij dankzij een warme zomer in zeer korte tijd wisten te verkopen. Zij breidden hun zaken uit met een detailhandel onder de naam [[Wastora]], een samenvoeging van, afgekort, **was**machines, **sto**fzuigers en **ra**dio's. Hun eerste winkel, aan de Westzijde in Zaandam, kwam overigens in hun bezit doordat de eigenaar zijn hoge rekening niet anders kon voldoen. Wastora groeide uit tot een belangrijke en omvangrijke detailhandel met verscheidene nevenvestigingen. De gebroeders Molenaar werkten enige tijd samen met [[wit_simon_de|Simon de Wit]] en stichtten bijvoorbeeld ook de Makro, een bedrijf dat tegen groothandelsprijzen aan de consumenten levert.  
 + 
 +Cees Molenaar was ook een getalenteerde voetballer, die als amateur en semi-prof in KFC en FC Zaanstreek speelde. Met zijn broer Klaas trad hij op als financier/sponsor van deze clubs en van [[az|AZ '67]] in Alkmaar, als combinatie voortgekomen uit de beroepsvoetbalclubs Alkmaar en Zaanstreek. Het kampioenschap in de eredivisie dat AZ in 1981 behaalde heeft Cees Molenaar niet kunnen meebeleven.  
 + 
 + Het vrije volk wijdde op 27 augustus 1977 een [[https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010959624:mpeg21:a0404|pagina groot interview]] aan de gebroeders Cees en Klaas Molenaar.    
 + 
 +{{tag>voetbal wastora AZ KFC}}
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/molenaar1.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:03
  • (Externe bewerking)