Dit is een oude revisie van het document!


In 1919 opgerichte handelsonderneming te Wormerveer, die zich bezighoudt met import en verkoop van houtbewerkingsmachines, zoals schaafbanken, slotinlaatmachines, afkortzagen, vlak- en vandiktebanken en machines voor het maken van kozijnen en ramen. Het bedrijf produceert niet zelf, maar importeert uit voornamelijk West-Duitsland en Italie.

Afhankelijk van de wensen van de klant worden de machines eventueel aangepast. Het bedrijf levert aan de aannemerij, timmerfabrieken, meubelindustrie, houtzagerijen en onderhoudswerkplaatsen van grote bedrijven. De laatste jaren is het assortiment verbreed door de levering van apparatuur op het gebied van verbrandingsinstallaties, afzuigsystemen en geluiddempende cabines. Door uitbreiding van deze laatste activiteiten werd in 1986 een op dit gebied gespecialiseerd bedrijf overgenomen. Activiteiten, zoals motverbranding en het ontwerpen van afzuigsystemen, afvalverspaningsapparatuur, briketteerpersen en recyclingsystemen zijn in dit dochterbedrijf Rema recycling bv opgenomen.

Ten behoeve van de diverse exportactiviteiten werd in 1984 Machinefabriek Nohoma Holland bv opgericht. In januari 1986 werd de Westbrabantse machinehandel te Hoeven, inclusief vertegenwoordigers en clientèle overgenomen. Hierdoor is een betere ontplooiing van de activiteiten in West-Brabant, Zeeland en het zuidelijk deel van Zuid-Holland bereikt. Nohoma heeft een vanuit Wormerveer geleide, door geheel Nederland gespreide, servicedienst met in 1991 8 buitendienstmonteurs. In 1991 waren ruim 40 mensen bij het bedrijf werkzaam.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/attic/nohoma.1461142314.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/06 18:24
  • (Externe bewerking)