prive-muziekonderwijs

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
prive-muziekonderwijs [2019/02/08 20:25]
zaanlander
prive-muziekonderwijs [2019/02/08 20:27] (huidige)
zaanlander
Regel 7: Regel 7:
 De opleiding van de muzikanten uit de harmonie- en fanfarekorpsen geschiedde zeker tot aan de oprichting van de [[Volksmuziekschool]] door de dirigenten. Daarnaast werd privé-muziekonderwijs gegeven door bijna alle in dit hoofdstuk genoemde musici. In 1991 waren er ongeveer 25 privéleraren in de Zaanstreek actief. Daarnaast ontstond er een aantal particuliere muziekscholen. Deze werden dikwijls opgericht door handelaren in instrumenten,​ met het oogmerk de verkoop te stimuleren. De opleiding van de muzikanten uit de harmonie- en fanfarekorpsen geschiedde zeker tot aan de oprichting van de [[Volksmuziekschool]] door de dirigenten. Daarnaast werd privé-muziekonderwijs gegeven door bijna alle in dit hoofdstuk genoemde musici. In 1991 waren er ongeveer 25 privéleraren in de Zaanstreek actief. Daarnaast ontstond er een aantal particuliere muziekscholen. Deze werden dikwijls opgericht door handelaren in instrumenten,​ met het oogmerk de verkoop te stimuleren.
  
-Zeer bekend was en is de muziekschool van [[Karten]], een geslacht waar zeer vele beroepsmuzikanten uit voortkwamen. Deze school, al voor de oorlog begonnen, was verbonden aan de handel in muziekinstrumenten,​ in de avonduren werd les gegeven met name op blaasinstrumenten. Bij de verhuizing van de Stationsstraat naar de Gedempte Gracht in 1970 werden de zaken grootser aangepakt. Elektronische orgels kwamen in. Vanuit de verkoop daarvan ontstond behoefte aan lessen. Er werd elke avond orgelles gegeven, aan in totaal ​zo'​n ​120 personen. In 1980 is aan de Rozengracht een eigen muziekschool geopend, met in 1991 circa 240 leerlingen.+Zeer bekend was en is de muziekschool van [[Karten]], een geslacht waar zeer vele beroepsmuzikanten uit voortkwamen. Deze school, al voor de oorlog begonnen, was verbonden aan de handel in muziekinstrumenten,​ in de avonduren werd les gegeven met name op blaasinstrumenten. Bij de verhuizing van de Stationsstraat naar de Gedempte Gracht in 1970 werden de zaken grootser aangepakt. Elektronische orgels kwamen in. Vanuit de verkoop daarvan ontstond behoefte aan lessen. Er werd elke avond orgelles gegeven, aan in totaal ​ongeveer ​120 personen. In 1980 is aan de Rozengracht een eigen muziekschool geopend, met in 1991 circa 240 leerlingen.
  
 Bekend in Zaandam was ook de muziekschool van Eshuijs aan de Dam. Ook deze was verbonden aan de muziekhandel. De school (ca. 200 leerlingen) werd al snel belangrijker. In 1953 werd begonnen met accordeonles,​ later kwamen daar banjo, gitaar en ukelele bij. De school werd in 1977 gesloten. In het noordelijk deel van de Zaanstreek werd de school van Ger Vreeling bekend. Begonnen in 1942, werden hier lessen gegeven op accordeon, gitaar, piano, drums, orgel en blokfluit. De aan een instrumenten- en platenhandel verbonden school was onder meer gevestigd aan de Voltastraat en de Zaanweg en had in 1991 circa 30 leerlingen. ​ Bekend in Zaandam was ook de muziekschool van Eshuijs aan de Dam. Ook deze was verbonden aan de muziekhandel. De school (ca. 200 leerlingen) werd al snel belangrijker. In 1953 werd begonnen met accordeonles,​ later kwamen daar banjo, gitaar en ukelele bij. De school werd in 1977 gesloten. In het noordelijk deel van de Zaanstreek werd de school van Ger Vreeling bekend. Begonnen in 1942, werden hier lessen gegeven op accordeon, gitaar, piano, drums, orgel en blokfluit. De aan een instrumenten- en platenhandel verbonden school was onder meer gevestigd aan de Voltastraat en de Zaanweg en had in 1991 circa 30 leerlingen. ​
  
-{{tag>​muziekonderwijs}}+{{tag>muziek ​muziekonderwijs}}
  • prive-muziekonderwijs.1549653934.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2019/02/08 20:25
  • door zaanlander