roovers

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
roovers [2019/03/28 05:35]
zaanlander
roovers [2019/05/02 16:37]
jan ↷ Links aangepast vanwege een verplaatsing
Regel 3: Regel 3:
 Zaandam, 1940 Zaandam, 1940
  
-Hendrikus Johannes (Henk) Roovers, publicist over de Zaanstreek, onderwijzer in Koog, Assendelft en vanaf 1972 te Zaandam. Zijn moeder kwam uit Limburg en zijn vader uit Delft. Hij verhuisde met de Artillerie Inrichtingen mee naar Zaandam. Geboren en getogen in de Rosmolenbuurt, volgde hij, na de Bonifatiusschool en de mulo, de kweekschool en stond hij in 1963 voor het eerst voor de klas bij de Leonardusschool in Koog aan de Zaan. Na een tussenstop bij De Bijenkorf in Assendelft verhuisde hij in 1973 naar de Willibrordschool in de Oostzijdebuurt waar hij tot zijn vut in 2001 zou blijven. Daar kreeg hij de ruimte om leermiddelen te ontwikkelen en een documentatiesysteem op te zetten. Een tijd met veel vrijheid om te pionieren en ideeën uit te werken.+Hendrikus Johannes (Henk) Roovers, publicist over de Zaanstreek, onderwijzer in Koog, Assendelft en vanaf 1972 te Zaandam. Zijn moeder kwam uit Limburg en zijn vader uit Delft. Hij verhuisde met de [[artillerie|Artillerie Inrichtingen]] mee naar Zaandam. Geboren en getogen in de Rosmolenbuurt, volgde hij, na de Bonifatiusschool en de mulo, de kweekschool en stond hij in 1963 voor het eerst voor de klas bij de Leonardusschool in Koog aan de Zaan. Na een tussenstop bij De Bijenkorf in Assendelft verhuisde hij in 1973 naar de Willibrordschool in de [[oostzijde|Oostzijdebuurt]] waar hij tot zijn vut in 2001 zou blijven. Daar kreeg hij de ruimte om leermiddelen te ontwikkelen en een documentatiesysteem op te zetten. 
  
-In 1980 publiceerde hij, samen met beeldend kunstenaar [[Zijl|Piet-Hein Zijl]], Onvoltooid Verleden (Zaandijk), een geslaagde populair-wetenschappelijke publicatie over de Zaanstreek. +In 1980 publiceerde hij, samen met beeldend kunstenaar [[zijl_piet_hein|Piet-Hein Zijl]], Onvoltooid Verleden (Zaandijk), een  populair-wetenschappelijke publicatie over de Zaanstreek. 
  
-Het onderwijs in geschiedenis spitste hij dikwijls toe op de leefomgeving van zijn leerlingen, hetgeen in 1984 resulteerde in het boekje Rond Dam en Oostzijde (Zaandam), een lesproject voor zijn leerlingen. Over het begin van het katholieke onderwijs in Zaandam publiceerde hij Geef ons Uwe kinderen... (Zaandijk 1987). Voorts publiceerde hij over de Zaanse flora en fauna in [[typhoon|De Typhoon]]. In 2006 verscheen Het rampjaar 1777 over de gevaren van de walvisvaart.+Het onderwijs in geschiedenis spitste hij dikwijls toe op de leefomgeving van zijn leerlingen, hetgeen in 1984 resulteerde in het boekje Rond Dam en Oostzijde (Zaandam), een lesproject voor zijn leerlingen. Over het begin van het katholieke onderwijs in Zaandam publiceerde hij Geef ons Uwe kinderen... (Zaandijk 1987). Voorts publiceerde hij over de Zaanse flora en fauna in [[typhoon|De Typhoon]]. In 2006 verscheen Het rampjaar 1777 over de gevaren van de [[walvisvaart|walvisvaart]].
  
-Oktober 2015 verscheen het boek [[http://zaanseverhalen.nl/2015/10/10/op-his%c2%adtorische-gronden/|Op His­torische Gron­den]], over de geschiede­nis van de Zaan­damse Bloemgracht in nation­aal en inter­na­tion­aal per­spec­tief. Aan het boek heeft hij achttien jaar gew­erkt, het is een mon­u­men­taal boek gewor­den. Het is niet alleen een boek over de Bloem­gracht gewor­den, maar het is een ver­haal over de han­de­laren die er wonin­gen beza­ten en over de han­del die hen met de wereld ver­bond. +Oktober 2015 verscheen het boek [[http://zaanseverhalen.nl/2015/10/10/op-his%c2%adtorische-gronden/|Op His­torische Gron­den]], over de geschiede­nis van de Zaan­damse Bloemgracht in nation­aal en inter­na­tion­aal per­spec­tief. Aan het boek had hij achttien jaar gew­erkt, het is een mon­u­men­taal boek gewor­den. Het is niet alleen een boek over de Bloem­gracht gewor­den, maar het is een ver­haal over de han­de­laren die er wonin­gen beza­ten en over de han­del die hen met de wereld ver­bond. 
  
 Lees ook:  Lees ook: 
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/roovers.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:03
  • (Externe bewerking)