Dit is een oude revisie van het document!


Poeliersbedrijf te Oostzaan. Het bedrijf werd in 1884 gestart door Pieter Ruig, die naast koster en los werkman ook verkoper van eieren en kippen was. Zoon Maarten Ruig zette het bedrijf voort en maakte het grootschali ger. Het werd een van de vele mesterijen. De zaak kon worden vergroot met behulp van hout uit de boedel van de in 1928 te Amsterdam gehouden Olympische Spelen. De mesterij groeide weliswaar goed, maar werd toch rond 1940 afgestoten om zich beter op de slachterij te concentreren. De ongeveer acht werknemers hielden zich ook bezig met het mesten van varkens, het melken van koeien en het fokken van paarden. Na de oorlog werd de slachterij opgeheven; de kippen werden in het vervolg door loonslachtbedrijven aangeleverd. De handel van pluimvee en wild werd het voornaamste doel. Rep en Ruig (het huidige Rep, Johnnyplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigRep, Johnny

Zaandam, 25 november 1951 Nicolaas 'Johnny' Rep, voetballer, speelde 42 wedstrijden voor het Nederlands elftal. John Rep werd op zijn achtste jaar lid van ZFC. Op zijn zestiende debuteerde hij in het eerste elftal van deze vereniging, die toen speelde in de tweede divisie van het betaalde voetbal.
en Rozendaal) ontstond als een zusterbedrijf, waarvan kippen betrokken werden. Ruig en Zonen groeide uit tot de grootste poelier van Nederland, die overwegend aan de horeca levert. Kip bleef het belangrijkste produkt, maar haas, ree (rechtstreeks bij jagers in Zuid-Duitsland en Engeland ingekocht), fazant, patrijs (uit Nederland), eend en ondersteunende produkten (zoals diepvries vis en groente, aardappelprodukten en salade-garnering) vormen ook een deel van het leveringspakket. Totaal werd eind jaren '80 rond vijf millioen kg vlees omgezet, waarvan filet het grootste aandeel had. Het bedrijf had iets meer dan 60 werknemers en een eigen winkel in Oostzaan. Sinds 1984 is er een braadlijn, waar kip en gevogelte bewerkt worden tot consumentklare produkten. Sindsdien organiseert het bedrijf jaarlijks een wedstrijd voor koks onder de naam “Gouden Hert Trofee”.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/attic/ruig.1461142314.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/06 18:12
  • (Externe bewerking)