Zaandam 1983

Claudia Rumondor volgde een studie compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Daan Manneke, Wim Henderickx en Theo Loevendie. Harplessen werden haar onderricht door Alexandre Bonnet, Anke Bottema en Gertru Pasveer. Zij studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam in Media & Cultuur en Musicologie. Sinds 2009 studeert zij Javaanse gamelan bij Elsje Plantema.

Van 2010-2014 was zij als huiscomponist aan FluXusplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigFluXus

Het FluXus-logo uit 2001 De Zaanstreek maakt in 2001 kennis met een nieuwe stroming: FluXus, Centrum voor de Kunsten waar behalve muziekonderwijs, -beoefening en -uitvoering, ook in ruime mate cursussen en workshops met betrekking tot beeldende kunsten en theaterkunstuitingen op het (les)programma staan. Het centrum richt zich tevens op fotografie, dans, musical, proza en poëzie.
Centrum voor de Kunsten Zaanstad verbonden. Van juni 2012 tot maart 2013 als artist in residence verbonden aan haar woonwijk Poelenburg. Zij nam 100 kinderliedjes op in haar buurt en stelde met de buurtkinderen zeven mini-opera's samen die in Poelenburg werden uitgevoerd.

Claudia’s composities leverden verschillende prijzen op, waaronder een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours 2001 en de Henriëtte Bosmans publieksprijs 2008. In 2004 werd ze met een orkestwerk geselecteerd voor de finale van het Project Jonge Componisten.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/rumondor_claudia.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)