seignette

No renderer 'odt' found for mode 'odt'

Aannemingsbedrijf te Assendelft met verschillende gespecialiseerde 'dochters'. Het bedrijf werd in 1960 opgericht door Jan Seignette, die zich in loondienst verhuurde bij boeren in de wijde omtrek voor werkzaamheden als maaien, hooien en balen persen; daarnaast had hij een melkwijk. Hij begon voorts met het aanleggen van rioleringen en duikers. Dit werk werd steeds belangrijker. Seignette kwam in contact met het grond-, weg- en waterbouwbedrijf der firma Bosland, waarmee hij in 1965 een fusie overeenkwam.

Hierdoor werd hij specialist in de aanleg, het onderhoud en de verbetering van wegen, bestratingen beschoeiingen enz. en het uitvoeren van grond- en graafwerk. Na aanzienlijke investeringen in 1972 kon het bedrijf een belangrijke bijdrage leveren aan de aanleg van het recreatiegebied Spaarnwoude, de Floriade te Amsterdam en de Hemspoorbaan. Ook realiseerde het veel rioleringswerk voor Zaanstad. In 1982 was Seignette uitgegroeid tot een bedrijf met 125 werknemers. Verdere groei maakte een andere organisatie-structuur noodzakelijk. In 1985 werd Seignette Assendelft Beheer bv opgericht, met drie werkmaatschappijen: Aannemingsmaatschappij Seignette bv (met 170 werknemers in 1991), Seignette Transport bv (15 werknemers in 1991) en Seignette Groen bv. speciaal voor onderhoud en aanleg van beplantingen.

In 1990 werd aannemingsbedrijf D. Cornelissen overgenomen, een bedrijf met 20 werknemers te Zwanenburg, gespecialiseerd in sloop- en saneringswerk. Een belangrijke opdracht was de aanleg van de Floriade, die in 1992 te Zoetermeer werd geopend. Voorts werkt men vooral voor gemeentes in West- en Midden-Nederland. Het bedrijf beschikt over uitgebreid materieel, waaronder 35 graafmachines. In 1990 trad oprichter J.C.M. Seignette uit de directie. Het bedrijf had in dat jaar een omzet van f 50 mln. In 1991 werd begonnen met de bouw van een groot, nieuw bedrijfspand aan de Zaandammerweg te Assendelft.

In 1998 liet Heijmans Infrastructuur en Milieu BV blijken belangstelling te hebben voor Seignette. Dick Ruinaard, meerderheidsaandeelhouder, had toen zijn pakket in de etalage gezet. De voorwaarden dat het personeel kon blijven, dat het management mocht blijven zitten en dat onder eigen naam kon worden doorgewerkt, wilde Heijmans graag accepteren. Want behalve dat Seignette een aardige aanvulling op Heijmans' activiteiten vormde, kwam het werkgebied van de gww-aannemer precies overeen met de witte vlek binnen de Heijmans-organisatie. Seignette heeft zijn werkgebied altijd beperkt gehouden tot een straal van 100 kilometer rond Assendelft. De grens waar de activiteiten van Heijmans zo ongeveer stopten. Logisch daarom dat de Brabantse bouwonderneming voor Seignette wel in de buidel wilde tasten.

Vrijwel gelijktijdig met de ingebruikname van het nieuwe kantoorpand eind april 2001, vierde gww-aannemingsbedrijf Seignette in Assendelft het veertigjarig bestaan. In de sector neemt de dochter van Heijmans Infrastructuur en Milieu een bijzondere positie in. Geen enkel collega-bedrijf heeft dermate veel materieel in eigendom en voert zoveel werk in eigen beheer uit als Seignette.

Seignette liet tussen 1990 en 2000 een enorme groei zien. Vooral te danken aan moeder Heijmans, die in 1998 haar kans schoon zag om de Zaanse aannemer over te nemen. Mede dankzij die overname schoot de omzet van Seignette omhoog van 123 miljoen naar een slordige 140 miljoen gulden.

De onderneming telt zo'n 350 medewerkers op de loonlijst en de balans vermeldt miljoenen aan materieel. Seignette bezit meer dan 35 graafmachines en tientallen dumpers. Het resultaat van een onderzoek onder 110 opdrachtgevers leidde tot tevredenheid over de geleverde kwaliteit en betrokkenheid die bij Seignette wordt ervaren. Groot grondwerk, beschoeiingen, sloopwerk, bestratingen of aanleg van groenvoorzieningen, vrijwel alles kan de Zaanse onderneming aannemen. Versterking

Het onlangs betrokken nieuwe kantoor is ruim, erg ruim. Is dit een stille verwijzing naar toekomstige ambities tot groei? Directeur Lok is er duidelijk over: “We willen verder werken aan een stevige basis onder onze organisatie. We zijn niet gericht op verdere expansie. Nóg groter worden betekent, nóg meer stafleden, nóg meer personeel en veel meer werk binnen halen. Dat zou een onaanvaardbare druk met zich meebrengen. Nee, laten we maar een beetje in deze schaalgrootte blijven denken. Nu, in het jaar 2001, voelen we ons gelukkig.”

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/seignette.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:07
  • (Externe bewerking)