Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
simonsz3 [2018/04/18 09:47]
zaanlander
simonsz3 [2018/04/18 09:48] (huidige)
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
 ==== Simonsz Weeteling nv ==== ==== Simonsz Weeteling nv ====
-Houthandel te Zaandam, ontstaan door fusie tussen houthandel v/h [[simonsz1|H. Simonsz & Zoon]] en eenmansbouwbedrijf J. Weeteling te Zaandam. ​+Houthandel te Zaandam, ontstaan ​in 1965 door een fusie tussen houthandel v/h [[simonsz1|H. Simonsz & Zoon]] en eenmansbouwbedrijf J. Weeteling te Zaandam. ​
  
 Duizenden Zaankanters waren 18 juni 1967 getuige van een enorme vuurzee, die woedde in vier loodsen van de hout- en eterniethandel Weeteling N.V., een dochteronderneming van de houthandel Simonsz N.V. Omstreeks half negen werd de brand ontdekt in een partij hout die op een dekschuit lag. In een mum van tijd sloeg het vuur over naar een viertal loodsen, waarin masoniet en eternietplaten,​ zachtboard en zacht hout opgeslagen lagen. In één van de loodsen bevonden zich bovendien twee vrachtauto'​s. Nog voordat de brandweer gearriveerd was, sloegen de vlammen uit de daken. Aan het redden van de vier loodsen viel niet te denken. De hitte van het vuur was zo groot, dat men één van de brandweerauto'​s met twee stralen nat moest houden. Duizenden Zaankanters waren 18 juni 1967 getuige van een enorme vuurzee, die woedde in vier loodsen van de hout- en eterniethandel Weeteling N.V., een dochteronderneming van de houthandel Simonsz N.V. Omstreeks half negen werd de brand ontdekt in een partij hout die op een dekschuit lag. In een mum van tijd sloeg het vuur over naar een viertal loodsen, waarin masoniet en eternietplaten,​ zachtboard en zacht hout opgeslagen lagen. In één van de loodsen bevonden zich bovendien twee vrachtauto'​s. Nog voordat de brandweer gearriveerd was, sloegen de vlammen uit de daken. Aan het redden van de vier loodsen viel niet te denken. De hitte van het vuur was zo groot, dat men één van de brandweerauto'​s met twee stralen nat moest houden.
  
 De brandweer werd bij het blussen belemmerd door grote menigten belangstellenden. Het verkeer over de Provincialeweg werd later op de avond stopgezet. De schade bedroeg vermoedelijk twee a drie ton.  De brandweer werd bij het blussen belemmerd door grote menigten belangstellenden. Het verkeer over de Provincialeweg werd later op de avond stopgezet. De schade bedroeg vermoedelijk twee a drie ton.