stelling

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
stelling [2017/09/12 11:39]
zaanlander
stelling [2020/09/07 12:07] (huidige)
Regel 30: Regel 30:
 Na de oorlog komt via het Rode Kruis een urn met de as van Dirk bij IJtje en Kees thuis. Een zeilvriend van Dirk strooit zijn as uit op het door Dirk zo geliefde Alkmaardermeer, waar hij heel veel vrije uurtjes heeft doorgebracht, ook met zijn zoon Kees. Na de oorlog komt via het Rode Kruis een urn met de as van Dirk bij IJtje en Kees thuis. Een zeilvriend van Dirk strooit zijn as uit op het door Dirk zo geliefde Alkmaardermeer, waar hij heel veel vrije uurtjes heeft doorgebracht, ook met zijn zoon Kees.
  
-Zeilvereniging De Onderlinge” eert zijn voormalige bestuurslid met het instellen van de Dirk Stellingprijs, voor het eerst uitgereikt in 1949. Deze prijs wordt uitgereikt aan die wedstrijdzeiler die het beste jaarresultaat heeft behaald volgens de Zaanse” puntentelling. De prijs wordt uitgereikt op de najaarsvergadering en bestaat uit een schaalmodel van een kleine BM, Glad-oor genaamd. De naam van de winnaar wordt jaarlijks bijgeschilderd op een schilderij waarop een portret van Dirk Stelling is afgebeeld. Dit schilderij hangt in de aankomsthal van het clubgebouw.+Zeilvereniging De Onderlinge eert zijn voormalige bestuurslid met het instellen van de Dirk Stellingprijs, voor het eerst uitgereikt in 1949. Deze prijs wordt uitgereikt aan die wedstrijdzeiler die het beste jaarresultaat heeft behaald volgens de Zaanse puntentelling. De prijs wordt uitgereikt op de najaarsvergadering en bestaat uit een schaalmodel van een kleine BM, Gladoor genaamd. De naam van de winnaar wordt jaarlijks bijgeschilderd op een schilderij waarop een portret van Dirk Stelling is afgebeeld. Dit schilderij hangt in de aankomsthal van het clubgebouw.
  
-De naam van Dirk staat gegraveerd in de muur van cel 458 in het Oranjehotel. Onbekend is of Dirk dit zelf heeft gedaan. +De naam van Dirk staat gegraveerd in de muur van cel 458 in het Oranjehotel. Onbekend is of Dirk dit zelf heeft gedaan. Dirk's weduwe IJtje leidt na de oorlog een actief leven in Wormerveer. Zij overlijdt op 84-jarige leeftijd. Zoon Kees weigert in dienst te gaan en wordt opgesloten in de cellenbarakken in Scheveningen, dezelfde gevangenis waar zijn vader in de oorlog zat. Vier maanden zit Kees daar, dan komt zijn erkenning als dienstweigeraar. Hij vervult zijn vervangende dienstplicht als hulpverlener in een psychiatrisch ziekenhuis.
-Dirk's weduwe IJtje leidt na de oorlog een actief leven in Wormerveer. Zij overlijdt op 84-jarige leeftijd. Zoon Kees weigert in dienst te gaan en wordt opgesloten in de Cellenbarakken in Scheveningen, dezelfde gevangenis waar zijn vader in de oorlog zat. Vier maanden zit Kees daar, dan komt zijn erkenning als dienstweigeraar. Hij vervult zijn vervangende dienstplicht als hulpverlener in een psychiatrisch ziekenhuis.+
  
 Bronnen: Bronnen:
Regel 42: Regel 41:
  
  
-Zie: [[tweede_wereldoorlog]] Wereldoorlog 4.    +Zie: [[tweede_wereldoorlog]] 4.    
  
 {{tag>tweede_wereldoorlog}} {{tag>tweede_wereldoorlog}}
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/attic/stelling.1505209147.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/06 18:14
  • (Externe bewerking)