tag:regisseur

Backlinks

Dit is een lijst van pagina's die terug lijken te wijzen naar de huidige pagina.

 • Kuijt, Bruunplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigKuijt, Bruun

  Zaandam, 15 oktober 1957

  [//Bruin Frederik Kuijt//]Bruin Frederik (Bruun) Kuijt, zanger, acteur, regisseur, studeerde in 1983 af aan de Academie voor Kleinkunst. Hij speelde in diverse musicals bij jeugdtheatervereniging Mevrouw Smit, het RO-theater en Huis aan de Amstel. Met Rik Hoogendoorn vormde hij het theaterduo Echte Mannen vanaf 1986 tot 2012.
 • Ranzijn, Joostplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigRanzijn, Joost

  Amsterdam, 1955

  Johannes Jacobus Theodorus (Joost) Ranzijn, cineast, opgegroeid te Zaandam, woonde van zijn derde tot zijn negentiende in Zaandam. Na zijn verhuizing naar Amsterdam meldde hij zich aan bij de Nederlandse Film- en Televisie-academie. Zijn eindexamenfilm 'Waarom Niet' (1980) kreeg de Cine-Q prijs. Vervolgens maakte hij de korte films 'Storm in de Stopera' (1982), 'Man in de war' (1984) en 'Denk aan mij' (1985). In 1986 ontving Ranzijn de Aanmoedigingsprijs Amsterda…
 • Sterringa, Wiskeplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigSterringa, Wiske

  Westzaan, 1958

  Wiske Sterringa is de schrijfster van Zaans Vuur waarvan de uitvoering in 2014 in het Zaantheater plaats vond dankzij de bijdrage van 590 donateurs. Zonder hen was Zaans Vuur er niet geweest. Sterringa schreef onder andere de Zaanse locatievoorstellingen VIVO, Maria Maria en Cor Bruijn en de succesvolle Zadelpijn-voorstellingen. Ze is geboren en getogen in Westzaan.