tot_en_beers

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

tot_en_beers [2016/11/29 13:02]
tot_en_beers [2018/10/30 08:24]
Regel 1: Regel 1:
 ==== Tot + Beers bv ==== ==== Tot + Beers bv ====
-Bedrijf in de elektrotechniek en de meet- en regeltechniek, gevestigd te Zaandam. Het bedrijf werd opgericht in 1945 door elektromonteur K. Beers en ankerwikkelaar K. Tot, die begonnen op de zolder van het huis van Tot aan de Savornin Lohmanstraat te Zaandam. Het duo kende elkaar al jaren, werkten samen bij het Zaandamse installatiebedrijf Redelaaren en hielden ook in de oorlogsjaren contact met elkaar. Het beginkapitaal bedroeg twee keer f 40. +Bedrijf in de elektrotechniek en de meet- en regeltechniek, gevestigd te Zaandam. Het bedrijf werd opgericht in 1945 door elektromonteur Klaas Beers (1906-1962) en ankerwikkelaar Klaas Tot (1918-2000), die begonnen op de zolder van het huis van Tot aan de Savornin Lohmanstraat te Zaandam. Het duo kende elkaar al jaren, werkten samen bij het Zaandamse installatiebedrijf Redelaaren en hielden ook in de oorlogsjaren contact met elkaar. Het beginkapitaal bedroeg twee keer f 40. 
 === === === ===
 Zij begonnen met het repareren en opnieuw wikkelen van stofzuigers, elektromotoren en elektrische apparatuur. Klanten waren zowel bedrijven als particulieren. Zakelijk blies de wind goed in de zeilen van beide ondernemers. Na een half jaar verhuisden zij naar een grotere ruimte in de kelder van het huis van Tot's schoonvader. In 1947 werd een geschiktere bedrijfsruimte gevonden in de voormalige wasserij De Duif aan de Czaar Peterstraat waar de eerste machines konden worden geïnstalleerd. Ook deze vestiging bleek niet groot genoeg te zijn, waarna in 1949 een loods werd gehuurd die in 1953 kon worden gekocht van [[pont_meijer|William Pont]] aan de Houthavenkade. Daarmee werd de basis gelegd voor de aanpak van het grotere werk, hoewel ook de klant met de stofzuiger nog van harte welkom was. Het personeelsbestand liep in die jaren op tot 40 man. Zij begonnen met het repareren en opnieuw wikkelen van stofzuigers, elektromotoren en elektrische apparatuur. Klanten waren zowel bedrijven als particulieren. Zakelijk blies de wind goed in de zeilen van beide ondernemers. Na een half jaar verhuisden zij naar een grotere ruimte in de kelder van het huis van Tot's schoonvader. In 1947 werd een geschiktere bedrijfsruimte gevonden in de voormalige wasserij De Duif aan de Czaar Peterstraat waar de eerste machines konden worden geïnstalleerd. Ook deze vestiging bleek niet groot genoeg te zijn, waarna in 1949 een loods werd gehuurd die in 1953 kon worden gekocht van [[pont_meijer|William Pont]] aan de Houthavenkade. Daarmee werd de basis gelegd voor de aanpak van het grotere werk, hoewel ook de klant met de stofzuiger nog van harte welkom was. Het personeelsbestand liep in die jaren op tot 40 man.
Regel 15: Regel 15:
 Nadat in 1958 de nabij gelegen insteekhaven werd gedempt verrees een nieuw pand voor Tot + Beers op de vrijgekomen plaats. Een pand waarin werkplaats, magazijn en kantoor konden worden gehuisvest. De personeelssterkte was inmiddels gegroeid tot 200 man, die zich door heel Noord-Nederland bezighielden met elektrotechnische installatiewerk. Het eerste filiaal werd gesticht te Den Helder, waar veel werk werd gedaan voor Marine en Rijksgebouwendienst, later gevolgd door vestigingen te Utrecht en Groningen. Nadat in 1958 de nabij gelegen insteekhaven werd gedempt verrees een nieuw pand voor Tot + Beers op de vrijgekomen plaats. Een pand waarin werkplaats, magazijn en kantoor konden worden gehuisvest. De personeelssterkte was inmiddels gegroeid tot 200 man, die zich door heel Noord-Nederland bezighielden met elektrotechnische installatiewerk. Het eerste filiaal werd gesticht te Den Helder, waar veel werk werd gedaan voor Marine en Rijksgebouwendienst, later gevolgd door vestigingen te Utrecht en Groningen.
  
-In 1962 overleed oprichter Beers.+In 1962 overleed oprichter Klaas Beers.
  
-Besloten werd de productie van schakelpanelen, kabel- en vloergotensystemen ter hand te nemen. In 1964 werd daarom te Hoorn een nieuwe fabriek gebouwd op 10.000 m² terrein met een optie op nog eens 3.000 m², en het bedrijf Stago, Stalen Goten, opgericht. Het bedrijf telde 100 werknemers. Ook volgden vestigingen te Utrecht, Groningen, Velsen, Erica en Deventer. In 1987 werd ook Zoetermeer in de rij van vestigingen opgenomen. +Besloten werd de productie van schakelpanelen, kabel- en vloergotensystemen ter hand te nemen. In 1964 werd daarom te Hoorn een nieuwe fabriek gebouwd op 10.000 m² terrein met een optie op nog eens 3.000 m², en het bedrijf Stago, Stalen Goten, opgericht. Het bedrijf telde 100 werknemers. Ook volgden vestigingen te Velsen, Erica en Deventer. In 1987 werd ook Zoetermeer in de rij van vestigingen opgenomen. 
  
 In de loop der jaren verzorgde het bedrijf installaties in ziekenhuizen (o.a. [[heel|De Heel]]), scholen, fabrieken, sporthallen (o.a. De Vang), zwembaden en in de aula-concertzaal [[speeldoos|De Speeldoos]] te Zaandam. Het bedrijf werd actief in diverse landen. Tot trad in 1978 terug. In 1973 werd overgegaan tot de vorming van Tot + Beers Beheer bv te Zaandam, Tot + Beers Installatiebedrijf bv te Zaandam en Stago Electrotechniek bv te Hoorn.  In de loop der jaren verzorgde het bedrijf installaties in ziekenhuizen (o.a. [[heel|De Heel]]), scholen, fabrieken, sporthallen (o.a. De Vang), zwembaden en in de aula-concertzaal [[speeldoos|De Speeldoos]] te Zaandam. Het bedrijf werd actief in diverse landen. Tot trad in 1978 terug. In 1973 werd overgegaan tot de vorming van Tot + Beers Beheer bv te Zaandam, Tot + Beers Installatiebedrijf bv te Zaandam en Stago Electrotechniek bv te Hoorn. 
  
-Tot + Beers Beheer bv kocht in 1982 Sandas bv te Zaandam (productie en installatie van kabelen vloergootsystemen). De activiteiten van dat bedrijf werden naar Stago te Hoorn overgeplaatst. In 1984 werd Stago Electrotechniek gewijzigd in Electrobeheer met vier dochterondernemingen: Stago bv, Stago Controls bv, Sands Montage bv en Stago G.m.b.H. (Bielefeld - BRD). De fabrieksproducten worden in België en Luxemburg verkocht door Stagobel. Het totale concern had in 1987 circa 650 medewerkers in dienst. Eind 1989 ging het bezit van het bedrijf over aan het Belgische installatiebedrijf Fabricom, dat op dezelfde terreinen als Tot + Beers actief is. Tot + Beers bleef zelfstandig opereren. Tezelfdertijd werd het hoofdkantoor van het bedrijf verplaatst naar een nieuw pand aan de Grote Tocht te Zaandam.    +Tot + Beers Beheer bv kocht in 1982 Sandas bv te Zaandam, producent en installateur van kabel- en vloergootsystemen. De activiteiten van dat bedrijf werden naar Stago te Hoorn overgeplaatst. In 1984 werd Stago Electrotechniek gewijzigd in Electrobeheer met vier dochterondernemingen: Stago bv, Stago Controls bv, Sands Montage bv en Stago G.m.b.H. in het Duitse Bielefeld. De fabrieksproducten werden in België en Luxemburg verkocht door Stagobel. Het totale concern had in 1987 circa 650 medewerkers in dienst.  
 + 
 +Eind 1989 ging het bezit van het bedrijf over aan het Belgische installatiebedrijf Fabricom, dat op dezelfde terreinen als Tot + Beers actief is. Tot + Beers bleef zelfstandig opereren. Tezelfdertijd werd het hoofdkantoor van het bedrijf verplaatst naar een nieuw pand aan de Grote Tocht te Zaandam.    
  
 {{tag>economie actualiseren}} {{tag>economie actualiseren}}
  
  
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/tot_en_beers.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:05
  • (Externe bewerking)