Westzaan, 1937

Architect Hans Valk

Hans Valk, architect in Westzaan. Hij ontving zijn opleiding aan het instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs, het Hoger Technisch Instituut en de Gerrit Rietveld Academie, allen te Amsterdam. Tijdens een dienstbetrekking bij het Landeskirchenamt van de Evangelische Lutherse Kerk in Braunschweig volgde hij gastcolleges aan de T.H. in de Duitse stad.

In 1972 vestigde Valk zich als zelfstandig architect in Westzaan. Uitgevoerde werken van Hans Valk zijn onder meer: bedrijfsgebouwen zoals koekfabriek Swart, boekbinderij Vlaar, drukkerij Grafas en Electrotechniek De Keizer, evenals woningen aan de Hogendijk en de Stationsstraat in Zaandam; restauratie van 15 woonhuismonumenten in Westzaan en Krommenie en enige houten woningen en restaurant De Oude Herbergh in Westzaan in historische Zaanse stijl.

Hij ontwierp tevens een nieuwe orgelkas voor het, uit de Zaandamse Hazepadkerk afkomstige, koororgel van de Grote- of Sint Joriskerk in Westzaan.

In 1988 bouwde Valk in samenwerking met F.G.G. Oey het crematorium Zaanstad in Zaandam en sinds 1984 realiseerde hij supermarkten voor Deka-beheer in Wormer, Krommenie en Zaandam.

  • valk.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/06/21 19:47
  • door jan