Onderdeel van de Vereinigte Aluminium Werke AG (in Bonn). Gevestigd in Zaandam in 1978 met als doel het zelfstandig bewerken van de Nederlandse markt voor alle VAW AG aluminium producten en het verlenen van service.

Als vestigingsplaats werd gekozen voor het pand aan de Provincialeweg waar op dat moment Bolding Verpakkingenplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigBolding Verpakkingen bv

Producent van verpakkingen voor levensmiddelen te Zaandam. Het bedrijf werd opgericht in 1898 door de 19-jarige Daan Bolding. Aangezien hij op dat moment niet handelsbevoegd was moest zijn moeder, die een bakkerij had aan de Westzijde in Zaandam, enige jaren als eigenares optreden. De naam van het bedrijf luidde toen 'Firma Wed. W. Bolding', met als aanduiding 'Handelsdrukkerij en Papierhandel'. Het bedrijf vestigde zich in 1950 aan de Provincialeweg 200 te Zaandam. Tot …
- sinds 1969 onderdeel van VAW - gevestigd was. In de aanvangsfase werd voor drie miljoen gulden geïnvesteerd in de bouw en inrichting van een magazijn. De belangrijkste producten zijn: geprofileerde platen voor het bekleden van daken, gevels en plafonds; platen en banden; profielen; aluminium constructies ter vervaardiging van patrijspoorten; folie en buizen.

In 1990 verhuisde het bedrijf van de Provincialeweg naar de Rijshoutweg in Zaandam. In dat jaar bedroeg de omzet ongeveer 80 miljoen gulden en werkten er 16 personen bij de Zaandamse vestiging.

  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/vaw.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:06
  • (Externe bewerking)