Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
vrienden_van_het_zaanse_huis [2017/02/27 16:00]
zaanlander
vrienden_van_het_zaanse_huis [2018/04/15 20:33] (huidige)
zaanlander
Regel 4: Regel 4:
 Het eerste bestuur bestond uit de heren voorzitter [[bouman|Andries Bouman]], Gerrit Cornelis Huig en Bernhard IJskes. Toen de Zaanse Schans in 1976 als min of meer voltooid werd beschouwd, verruimde de vereniging haar doelstelling,​ hetgeen in een naamswijziging tot uitdrukking kwam.  Het eerste bestuur bestond uit de heren voorzitter [[bouman|Andries Bouman]], Gerrit Cornelis Huig en Bernhard IJskes. Toen de Zaanse Schans in 1976 als min of meer voltooid werd beschouwd, verruimde de vereniging haar doelstelling,​ hetgeen in een naamswijziging tot uitdrukking kwam. 
  
-Sindsdien richt men zich op het behoud en de restauratie van 'het Zaanse huis', waar dan ook gesitueerd. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan verzamelen en verbreiden van kennis der regionale houtbouw. Mede door de uitgave van het periodiek ​'[[ANNO]]bestond in 1992 een goed contact met de ongeveer 900 leden.+Sindsdien richt men zich op het behoud en de restauratie van 'het Zaanse huis', waar dan ook gesitueerd. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan verzamelen en verbreiden van kennis der regionale houtbouw. Mede door de uitgave van het periodiek [[ANNO]] bestond in 1992 een goed contact met de ongeveer 900 leden.
  
 Verscheidene malen nam het bestuur het initiatief tot het doen schrijven en uitgeven van boeken; zo is het standaardwerk van [[jong_sikke_de|Sikke de Jong]] en J. Schipper, '​Gebouwd in de Zaanstreek',​ mede door de vereniging uitgegeven. ​   ​ Verscheidene malen nam het bestuur het initiatief tot het doen schrijven en uitgeven van boeken; zo is het standaardwerk van [[jong_sikke_de|Sikke de Jong]] en J. Schipper, '​Gebouwd in de Zaanstreek',​ mede door de vereniging uitgegeven. ​   ​