zaanradio

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
zaanradio [2018/05/30 23:09]
zaanlander
zaanradio [2018/05/30 23:45] (huidige)
zaanlander
Regel 17: Regel 17:
 SOZ-radio, in 1995 omgedoopt tot Zaanradio, lukte het niet op eigen te benen staan. Reclame-inkomsten vielen tegen, de gemeente wilde subsidie stopzetten. Zaanradio kreeg grote financiële problemen, de gemeente greep in, gaf 20.000 gulden uit aan een onderzoek. Er werd een nieuw bestuurslid aangesteld, die tevens voorzitter werd. De gemeente besloot weer geld te steken in Zaanradio. SOZ-radio, in 1995 omgedoopt tot Zaanradio, lukte het niet op eigen te benen staan. Reclame-inkomsten vielen tegen, de gemeente wilde subsidie stopzetten. Zaanradio kreeg grote financiële problemen, de gemeente greep in, gaf 20.000 gulden uit aan een onderzoek. Er werd een nieuw bestuurslid aangesteld, die tevens voorzitter werd. De gemeente besloot weer geld te steken in Zaanradio.
  
-De medewerkers-overeenkomst werd opgedoekt waarmee een onwerkbare situatie ontstond. Medewerkers namen de studio in bezit, de eerste bezetting van een radiostation in Nederland ooit. De bezetters hielden het amper een dag vol, maar Zaanradio stond volop in de aandacht. Een aantal medewerkers verliet Zaanradio uit solidariteit met hen waarvan de medewerkers-overeenkomst was verbroken.+{{:​logo_punt_nl.gif?​200 |}}De medewerkers-overeenkomst werd opgedoekt waarmee een onwerkbare situatie ontstond. Medewerkers namen de studio in bezit, de eerste bezetting van een radiostation in Nederland ooit. De bezetters hielden het amper een dag vol, maar Zaanradio stond volop in de aandacht. Een aantal medewerkers verliet Zaanradio uit solidariteit met hen waarvan de medewerkers-overeenkomst was verbroken.
  
 Wederopbouw was nu aan de orde; er bleek ergens een clausule te bestaan waarin stond dat de gemeente aan een bepaalde instelling fl. 80.000 mocht toewijzen. Toen het geld er na veel vijven en zessen was werden schulden afgelost en spullen gekocht. Zaanradio schakelde Radio Noord-Holland 's morgens vroeg in om de luisteraar meer informatie bieden. Wederopbouw was nu aan de orde; er bleek ergens een clausule te bestaan waarin stond dat de gemeente aan een bepaalde instelling fl. 80.000 mocht toewijzen. Toen het geld er na veel vijven en zessen was werden schulden afgelost en spullen gekocht. Zaanradio schakelde Radio Noord-Holland 's morgens vroeg in om de luisteraar meer informatie bieden.
Regel 24: Regel 24:
 November 1996, tijdens de jaarlijkse uitreiking van de RTV-awards, kwam de site van Zaanradio in de categorie Nieuwe Media als beste uit de bus. November 1996, tijdens de jaarlijkse uitreiking van de RTV-awards, kwam de site van Zaanradio in de categorie Nieuwe Media als beste uit de bus.
  
-Najaar 1997 werd de nieuwe Zaanradio-website gelanceerd, uitgebreider dan de vorige ​en als URL: www.zaanradio.nl. Financieel ging het Zaanradio voor de wind. Oktober 1997 zond Zaanradio, De Stem Van De Streek, weer in stereo uit. De PSC-groep ging aan de slag om een nieuwe programmering op te starten. Eén van de onderdelen was De Kade On Air, met live optredens van bands uit de Zaanstreek en omgeving.+Najaar 1997 werd de nieuwe Zaanradio-website gelanceerd, uitgebreider dan de vorige: www.zaanradio.nl. Financieel ging het Zaanradio voor de wind. Oktober 1997 zond Zaanradio, De Stem Van De Streek, weer in stereo uit. De PSC-groep ging aan de slag om een nieuwe programmering op te starten. Eén van de onderdelen was De Kade On Air, met live optredens van bands uit de Zaanstreek en omgeving.
  
 Begin december 1997 organiseerde Zaanradio de uitreiking voor Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sportclub van het jaar. Op 6 december vond in een vol Dam 10 tijdens een twee uur durend live-programma de uitreiking plaats. Begin december 1997 organiseerde Zaanradio de uitreiking voor Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sportclub van het jaar. Op 6 december vond in een vol Dam 10 tijdens een twee uur durend live-programma de uitreiking plaats.
 December '97 organiseerde Zaanradio de landelijk actie Kerstwens '97. Met meer dan 30 deelnemende omroepen en bezoekers uit zo'n 70 landen was de actie een groot succes. Niet alleen omroepen uit Nederland, maar ook omroepen uit Australië en Afrika namen deel. December '97 organiseerde Zaanradio de landelijk actie Kerstwens '97. Met meer dan 30 deelnemende omroepen en bezoekers uit zo'n 70 landen was de actie een groot succes. Niet alleen omroepen uit Nederland, maar ook omroepen uit Australië en Afrika namen deel.
 +
 +{{ :​2012_zaanradio_logo.png?​200|}}In het najaar van '98 bracht Zaanradio een echte krant uit: de ZaanradioKrant,​ Deze krant was niet alleen een promotie-krant van Zaanradio, maar bevatte ook artikelen over onderwerpen die niet direct met de omroep te maken hadden, zodat de krant voor iedereen interessant was om te lezen.
  
 == Beste van Nederland == == Beste van Nederland ==
  • zaanradio.txt
  • Laatst gewijzigd: 2018/05/30 23:45
  • door zaanlander