zaans_kamerorkest

Backlinks

Dit is een lijst van pagina's die terug lijken te wijzen naar de huidige pagina.

  • Jelsma, Annieplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigJelsma, Annie

    Annie Meeuwig-Jelsma, violiste, concertmeester bij het Zaans Kamer Orkest (ZKO).

    2 maart 1939 soleerde Annie Jelsma tijdens een concert in de Westzijderkerk in Zaandam. W.P. volgde het concert voor het Zaans Volksblad en maakte de volgende aantekeningen: ,,Vóór de pauze kregen we het optreden van mej. Annie Jelsma, de Zaandamse violiste, die al meer optrad en verdienstelijk haar soli speelde in het Vioolconcert in d kl. terts van Tartini. Zij beschikt over een mooie toon en behe…
  • Mever, Piet vanplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigMever, Piet van

    Zaandam 27 januari 1899 - Zaandam 11 mei 1985

    Pieter Adriaan (Piet) van Mever, dirigent en componist, Zaandammer van geboorte, studeerde reeds op negenjarige leeftijd viool. Hij werd opgeleid voor onderwijzer, maar zijn liefde voor de muziek kreeg steeds meer de overhand en spoedig na het behalen van de hoofdacte zegde hij het onderwijs vaarwel. Hij studeerde viool bij Louis Zimmermann, concertmeester van het Concertgebouworkest. Naar vrijwel alle gebieden van de toonkunst ging…
  • Toonkunstorkestplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigToonkunstorkest

    Het Toonkunstorkest, orkest van de Maatschappij tot bevordering der Toonkunst. Reeds in 1920 bestond de Zaanse Orkest vereniging onder leiding van G.A.W. Lindeman, in 1926 opgevolgd door Piet Swager. In 1930 werd Piet van Mever benoemd, die ook het Zaans Kamer Orkest (ZKO) dirigeerde. De Zaanse Orkestvereniging begeleidde onder andere de uitvoeringen van het Toonkunstkoor van Bachs Mattheus Passion. In 1937 scheidde een deel van de leden zich af en ging als Zaandams Symfonieor…
  • Zaans Symfonie Orkestplugin-autotooltip__default plugin-autotooltip_bigZaans Symfonie Orkest

    Het Zaans Symfonie Orkest, opgericht 1920, komt voort uit de toonkunsttraditie, die is begonnen in de negentiende eeuw. De Maatschappij tot bevordering van de Toonkunst had als doel het Koninkrijk Holland muzikaal meer aanzien in Europa te geven. Ze schreef daartoe compositieprijsvragen uit, organiseerde muziekfeesten, stimuleerde in plaatselijke afdelingen de gemengde koorzang, promootte het muzikale onderricht en werkte daardoor mee aan de verhoging van de muzikale stand…
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/zaans_kamerorkest.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/07 12:08
  • (Externe bewerking)