zaanse_gezinsbode

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
zaanse_gezinsbode [2016/10/10 20:38]
jan ↷ Pagina naam van zaanse2 gewijzigd in zaanse_gezinsbode
zaanse_gezinsbode [2017/03/31 14:55] (huidige)
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
 ==== Zaanse Gezinsbode, De ==== ==== Zaanse Gezinsbode, De ====
-Uitgave van Weekmedia ​(een dochter van de Perscombinatie NV in Amsterdammet een kantoor te Purmerend. Het blad werd in het leven geroepen door J.L.F. Post, mede-directeur/​eigenaar van drukkerij en uitgeverij De Kennemer in Beverwijk.+Uitgave van Weekmediaeen dochter van de Perscombinatie NV in Amsterdammet een kantoor te Purmerend. Het blad werd in het leven geroepen door J.L.F. Post, mede-directeur/​eigenaar van drukkerij en uitgeverij De Kennemer in Beverwijk.
  
-Het eerste exemplaar van dit huis-aan-huis nieuws- en advertentieblad verscheen op 14 oktober 1955 in een oplage van 24.000 stuks in de gemeenten Zaandam, Koog, Zaandijk, Wormerveer, Wormer, Krommenie en een deel van Assendelft. Tot het begin van de jaren zeventig van de 20e eeuw werden advertenties van bedrijven buiten de Zaanstreek geweigerd. De uitgaven van De Kennemer kwamen per l juli 1976 in handen van Perscombinatie nv in Amsterdam ​(uitgeefster van de dagbladen Het Parool, Volkskrant en Trouw).+Het eerste exemplaar van dit huis-aan-huis nieuws- en advertentieblad verscheen op 14 oktober 1955 in een oplage van 24.000 stuks in de gemeenten Zaandam, Koog, Zaandijk, Wormerveer, Wormer, Krommenie en een deel van Assendelft. Tot het begin van de jaren zeventig van de 20e eeuw werden advertenties van bedrijven buiten de Zaanstreek geweigerd. De uitgaven van De Kennemer kwamen per l juli 1976 in handen van Perscombinatie nv in Amsterdamuitgeefster van de dagbladen Het Parool, Volkskrant en Trouw.
  
-De weekbladen werden ondergebracht in Weekmedia bv. Weekmedia geeft enige tientallen lokale weekbladen uit in de regio Groot-Amsterdam. De Zaanse Gezinsbode is er een van en verschijnt sinds 1987 elke dinsdag huis-aan-huis in Zaandam, Westzaan, Koog,  Zaandijk, Wormerveer, Krommenie, Wormer, Jisp, Assendelft, Oostzaan, Oost- en Westknollendam en Marken Binnen.+De weekbladen werden ondergebracht in Weekmedia bv. Weekmedia geeft enige tientallen lokale weekbladen uit in de regio Groot-Amsterdam. De Zaanse Gezinsbode is er één van en verschijnt sinds 1987 elke dinsdag huis-aan-huis in Zaandam, Westzaan, Koog,  Zaandijk, Wormerveer, Krommenie, Wormer, Jisp, Assendelft, Oostzaan, Oost- en Westknollendam en Marken Binnen.
  
-Het kantoor is gevestigd in Purmerend. De Zaanse Gezinsbode verschijnt ​thans (1991in een oplage van 64.700 stuks en kent een personeelsbestand van personen. ​    ​+Het kantoor is gevestigd in Purmerend. De Zaanse Gezinsbode verschijnt ​in 1991 in een oplage van 64.700 stuks en kent een personeelsbestand van vijf personen. ​  
 + 
 +Het archief van de gemeente Zaanstad heeft verschillende edities van de Gezinsbode in haar [[http://​archief.zaanstad.nl/​archieven?​mivast=137&​mizig=372&​miadt=137&​miaet=14&​micode=KR&​minr=1113077&​miview=ldt|archief]] ter inzage.
  
 {{tag>​economie}} {{tag>​economie}}
  • zaanse_gezinsbode.1476124695.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2016/10/10 20:38
  • door jan