archief

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
archief [2018/07/17 19:35]
jan
archief [2020/09/07 12:06] (huidige)
Regel 12: Regel 12:
 De archieven van gemeentelijke instellingen gaan naar een door de gemeenteraad aangewezen archiefbewaarplaats. In Zaanstad is dat het Gemeentearchief Zaanstad aan het Stadhuisplein 100, 1506 MZ Zaandam.  De archieven van gemeentelijke instellingen gaan naar een door de gemeenteraad aangewezen archiefbewaarplaats. In Zaanstad is dat het Gemeentearchief Zaanstad aan het Stadhuisplein 100, 1506 MZ Zaandam. 
  
-De gemeentelijke archieven van Jisp en Wormer berusten in het Waterlands Archief, Wielingenstraat 75, 1441 ZN Purmerend((http://waterlandsarchief.nl/|Wbsite Waterlands Archief)). Dat van Oostzaan is ondergebracht bij het [[gemeente_archief|Gemeentearchief Zaanstad]]. De Noordhollandse waterschapsarchieven berusten op verschillende plaatsen; die van de Zaanse polders zijn  overgebracht naar het Gemeentearchief Zaanstad. +De gemeentelijke archieven van Jisp en Wormer berusten in het Waterlands Archief, Wielingenstraat 75, 1441 ZN Purmerend(([[http://waterlandsarchief.nl/|Website Waterlands Archief]])). Dat van Oostzaan is ondergebracht bij het [[gemeente_archief|Gemeentearchief Zaanstad]]. De Noordhollandse waterschapsarchieven berusten op verschillende plaatsen; die van de Zaanse polders zijn  overgebracht naar het Gemeentearchief Zaanstad. 
  
 Alle overheidsarchieven zijn in beginsel openbaar en kosteloos te raadplegen. Ten aanzien van de openbaarheid kunnen echter beperkende maatregelen zijn getroffen. Niet-geordende archiefdelen zijn niet toegankelijk, tenzij er een plaatsingslijst als voorlopige inventarisatie is gemaakt.  Alle overheidsarchieven zijn in beginsel openbaar en kosteloos te raadplegen. Ten aanzien van de openbaarheid kunnen echter beperkende maatregelen zijn getroffen. Niet-geordende archiefdelen zijn niet toegankelijk, tenzij er een plaatsingslijst als voorlopige inventarisatie is gemaakt. 
  
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/attic/archief.1531848917.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/06 17:34
  • (Externe bewerking)