kaal

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Volgende revisie
Vorige revisie
kaal [2015/11/03 23:12]
127.0.0.1 Externe bewerking
kaal [2020/09/13 14:12]
jan
Regel 1: Regel 1:
 ==== Kaal ==== ==== Kaal ====
-Huidig molenaarsgeslachtverbonden met oliemolen De [[Zoeker]]. Jaap (Jakob. geb. 1913), van beroep buschauffeur, ging in zijn vrije tijd op de molen werken toen deze  nog in het Westzijderveld (het tegenwoordige “Guisveld`) in Zaandijk stondmaar werd gaandeweg full-time molenaar. Sinds 1958, na de verplaatsing van De Zoeker naar de Kalverringdijk, bij de Zaanse Schans, was hij in dienst van het speciaal voor deze molen opgerichte 'Olieslagerscontract`. Hij werd in 1975 opgevolgd door zijn zoon Pieter (geb. 1939), die aanvankelijk technisch inkoper was. Vader en zoon Kaal functioneerden ook als examinator van het landelijke “Gilde van Vrijwillige Molenaars`. opgericht door de vereniging “De Hollandsche Molen'.   +Huidig molenaarsgeslachtverbonden met oliemolen De [[Zoeker]].  
 + 
 +Jaap (Jakob. geb. 1913) Kaal, van beroep buschauffeur, ging in zijn vrije tijd op de molen werken toen deze nog in het Westzijderveld (het tegenwoordige Guisveld) in Zaandijk stondmaar werd gaandeweg fulltime molenaar. Sinds 1958, na de verplaatsing van De Zoeker naar de Kalverringdijk, bij de Zaanse Schans, was hij in dienst van het speciaal voor deze molen opgerichte 'Olieslagerscontract'. 
 + 
 +Hij werd in 1975 opgevolgd door zijn zoon Pieter (geb. 1939), die aanvankelijk technisch inkoper was. Vader en zoon Kaal functioneerden ook als examinator van het landelijke 'Gilde van Vrijwillige Molenaars', opgericht door de vereniging De Hollandsche Molen.   
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/pages/kaal.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/13 14:12
  • door jan