sipke_lootsma_stichting

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

sipke_lootsma_stichting [2016/07/20 23:34]
sipke_lootsma_stichting [2020/09/07 12:05] (huidige)
Regel 1: Regel 1:
 ==== Sipke Lootsma Stichting ==== ==== Sipke Lootsma Stichting ====
-Gedurende korte tijd actieve stichting op het gebied van cultuurconservatie en historie in de Zaanstreek. De Sipke Lootsma Stichting werd in de zomer van 1970 opgericht op initiatief van de Vereniging tot Instandhouding en Uitbreiding der Zaanlandsche Oudheidkundige Verzameling [[honig2|Jacob Honig Jansz. Jr]]. De burgemeesters van negen Zaanse dorpen (Oostzaan niet) namen zitting in het bestuur. Doel van de stichting was 'het stimuleren en coördineren van alle activiteiten op het gebied van cultuurconservatie en historie in de Zaanstreek, alsmede het onderhouden van contacten en het bevorderen van samenwerking met instanties, organisaties en groeperingen, die op dit gebied werkzaam zijn'. De activiteiten van de stichting bleven echter beperkt en werden na de [[samenvoeging|samenvoeging]] tot Zaanstad (1974beëindigd.    + 
 +De Sipke Lootsma Stichting was gedurende korte tijd actief op het gebied van cultuurconservatie en historie in de Zaanstreek. De stichting werd in de zomer van 1970 opgericht op initiatief van de Vereniging tot Instandhouding en Uitbreiding der Zaanlandsche Oudheidkundige Verzameling [[honig_jacob_janszoon_jr|Jacob Honig Jansz. Jr]].  
 + 
 +De burgemeesters van negen Zaanse dorpenOostzaan uitgezonderd, namen zitting in het bestuur. Doel van de stichting was 'het stimuleren en coördineren van alle activiteiten op het gebied van cultuurconservatie en historie in de Zaanstreek, alsmede het onderhouden van contacten en het bevorderen van samenwerking met instanties, organisaties en groeperingen, die op dit gebied werkzaam zijn'. De activiteiten van de stichting bleven echter beperkt en werden na de [[samenvoeging|samenvoeging]] tot Zaanstad in 1974 beëindigd.    
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/attic/sipke_lootsma_stichting.1469050485.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/06 18:26
  • (Externe bewerking)