zijl_piet_hein

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Laatste revisie Beide kanten volgende revisie
zijl_piet_hein [2016/10/05 21:33]
han
zijl_piet_hein [2016/10/14 20:48]
66.249.66.105 ↷ Links aangepast vanwege een verplaatsing
Regel 4: Regel 4:
 Beeldend kunstenaar, tekenaar en graficus (etser) uit Zaandam. Beeldend kunstenaar, tekenaar en graficus (etser) uit Zaandam.
  
-Piet Hein Zijl was aanvankelijk onderwijzer. Hij behaalde de akte LO-tekenen en bekwaamde zich verder onder leiding van onder anderen ​ [[Woudt|Gerrit Woudt]], W. Vellekoop, K. de Poel en Piet Klaasse. Het etsen leerde hij van de zeer door hem bewonderde [[Jong2|Gerrit de Jong]].+Piet Hein Zijl was aanvankelijk onderwijzer. Hij behaalde de akte LO-tekenen en bekwaamde zich verder onder leiding van onder anderen ​ [[woudt_gerrit_nicolaas|Gerrit Woudt]], W. Vellekoop, K. de Poel en Piet Klaasse. Het etsen leerde hij van de zeer door hem bewonderde [[Jong2|Gerrit de Jong]].
  
 Naast zijn beeldend werk ontwikkelde hij zich tot pianist, terwijl hij voorts enige bekendheid kreeg als recensent. In 1980 illustreerde Piet Hein Zijl het door Henk Roovers samengestelde boek '​Onvoltooid verleden',​ een geschiedschrijving van de Zaanstreek. ​ Naast zijn beeldend werk ontwikkelde hij zich tot pianist, terwijl hij voorts enige bekendheid kreeg als recensent. In 1980 illustreerde Piet Hein Zijl het door Henk Roovers samengestelde boek '​Onvoltooid verleden',​ een geschiedschrijving van de Zaanstreek. ​
  
 {{tag>​beeldend_kunstenaar}} {{tag>​beeldend_kunstenaar}}
  • zijl_piet_hein.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/05/02 16:37
  • door jan