dam_theun_van

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
dam_theun_van [2015/10/20 22:48]
jan
dam_theun_van [2020/09/07 12:07] (huidige)
Regel 1: Regel 1:
 ==== Dam, Theun van ==== ==== Dam, Theun van ====
- (Amsterdam 1940) Invloedrijke PvdA-wethouder van Zaandam en later Zaanstad in de periode 1970-1988. Daarna burgemeester van Purmerend. Ereburger van Zaanstad. Theun van Dam was al actief in de PvdA (lid  afdelingsbestuur en eerder lid afdelingsbestuur Amsterdam) vóór hij in 1970 wethouder van Zaandam werd. De PvdA kreeg dat jaar onverwacht een derde wethouderspost+[{{ :van_dam.jpg?nolink&450|Wethouder Theun van Dam in 1978Foto Archief Henk Dijkman}}] 
  
-Van Dam, kersvers raadslid en sinds vijf jaar werkzaam bij het Zaans Instituut voor School- en Beroepskeuzebegeleiding, werd wethouder van Onderwijs, met bevoegdheden op het terrein van Welzijn. Bij de “samenvoegingsverkiezingen' was hij lijstvoerder voor de PvdA; dat bleef hij bij de drie daaropvolgende raadsverkiezingen. In Zaanstad was hij achtereenvolgens wethouder van Onderwijs, Welzijn, Onderwijs en Financiën en Economische Zaken. Gedurende die hele periode was hij loco-burgemeester. Zijn invloed op het bestuurlijke en politieke leven in Zaanstad was groot, men hoorde wel eens zeggen dat in [[bannehof|De Bannehof]] geen beslissing werd genomen zonder dat Van Dam er in werd gekend.   +Amsterdam, 21 januari 1940 
 + 
 +Theun van Dam, invloedrijke PvdA-wethouder van Zaandam en later Zaanstad in de periode 1970-1988. Daarna burgemeester van Purmerend. Ereburger van Zaanstad. Theun van Dam was al actief in de PvdA als lid afdelingsbestuur en eerder lid afdelingsbestuur Amsterdam vóór hij in 1970 wethouder van Zaandam werd. De PvdA kreeg dat jaar onverwacht een derde wethouderspost.  
 + 
 +Van Dam, kersvers raadslid en sinds vijf jaar werkzaam bij het Zaans Instituut voor School- en Beroepskeuzebegeleiding, werd wethouder van Onderwijs, met bevoegdheden op het terrein van Welzijn. Bij de 'samenvoegingsverkiezingen' was hij lijstvoerder voor de PvdA; dat bleef hij bij de drie daaropvolgende raadsverkiezingen. In Zaanstad was hij achtereenvolgens wethouder van Onderwijs, Welzijn, Onderwijs en Financiën en Economische Zaken. Gedurende die hele periode was hij loco-burgemeester. Zijn invloed op het bestuurlijke en politieke leven in Zaanstad was groot, men hoorde wel eens zeggen dat in [[bannehof|De Bannehof]] geen beslissing werd genomen zonder dat Van Dam erin werd gekend.   
  
 In september 1988 werd hij benoemd tot burgemeester van Purmerend. Bij zijn vertrek uit Zaanstad kreeg hij het [[ereburgers|ereburgerschap]] aangeboden. Zie ook: [[Onderwijs]] 1.3.6., 1.3.9. en 1.3.10.  In september 1988 werd hij benoemd tot burgemeester van Purmerend. Bij zijn vertrek uit Zaanstad kreeg hij het [[ereburgers|ereburgerschap]] aangeboden. Zie ook: [[Onderwijs]] 1.3.6., 1.3.9. en 1.3.10. 
Regel 8: Regel 12:
  
  
-{{tag>burgemeester zaandam wethouder}}+{{tag>PvdA burgemeester zaandam wethouder}}
  • /home/zaanwiki/domains/zaanwiki.nl/private_html/encyclopedie/data/attic/dam_theun_van.1445374135.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/06 18:06
  • (Externe bewerking)