Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
op1 [2016/06/20 20:56]
wies
op1 [2019/02/08 10:26] (huidige)
zaanlander
Regel 1: Regel 1:
-==== Op den Velde bv, ==== +==== Op den Velde bv, Jan ====
-Handels- en productieonderneming op het gebied van voornamelijk transportbanden en [[aardolie_en_steenkoolhandel|aardolieproducten]],​ gevestigd te Zaandam. Het bedrijf is in 1921 opgericht door J. Op den Velde, die voordien bedrijfsleider was bij [[Sabel]]. Hij begon in het pand Westzijde 246 een handel in aardolie en nam ook de vervaardiging van drijfriemen ter hand. Deze activiteiten breidden zich voortdurend en vooral na de Tweede Wereldoorlog uit. De productie van transportbanden ten behoeve van de industrie is verplaatst naar de Paltrokstraat te Zaandam, in 1989 uitgebreid tot 1700 vierkante meter; bovendien ontstonden vestigingen in Emmeloord en Rotterdam. In Emmeloord worden transportbanden van rubber gemaakt, terwijl in Zaandam en Rotterdam vooral kunststoffen als materiaal worden gebruikt. ​+
  
-De technische handelsonderneming en de handel in aardolie kregen eveneens een steeds grotere omvang; deze afdelingen ​zijn thans (1991) ​gevestigd aan Westzijde 252-258. Het bedrijf richt zich ook op de handel in technisch leder, pakkingmateriaal en drijfriemen,​ voorts heeft het een modern tankwagenpark. In 1990 bedroeg de omzet ongeveer f 60 mln; in 1991 waren er ruim 130 personen werkzaam (in 1945 waren dat er nog slechts 4). De financiering geschiedde steeds uit eigen middelen. De juridische vorm was aanvankelijk een commanditaire vennootschap,​ later nv en thans bv. J. Op den Velde bv. nu bestuurd door de derde generatiericht zich met een breed assortiment op de technische behoeften van Nederlandse industrieën.+De Handels- en productieonderneming Op den Velde Groep bestaat uit de divisies Industrie en Staal, die een totaalpakket technische producten als transportbanden en [[aardolie_en_steenkoolhandel|aardolieproducten]]aan klanten in binnen- en buitenland aanbieden, gevestigd te Zaandam.  
 + 
 +Het bedrijf werd op 22 juli 1921 opgericht door Jan Op den Velde, mede met hulp van de familie Verkade, die Jan honderd gulden leende als startkapitaal. Voordien was Jan bedrijfsleider was [[Sabel]]. Hij begon in het pand Westzijde 246 een handel in aardolie en nam ook de vervaardiging van drijfriemen ter hand. Ondanks de crisisjaren wist Jan het bedrijf op kleine schaal uit te bouwen.  
 + 
 +Tijdens de oorlogsjaren lag het bedrijf stil en ging een deel van de familie op in het verzet. Jan Op den Velde zag kans de onderneming na de oorlog voort te zetten. Hij werd daarbij geholpen door één van zijn vijf zonen, Jan jr. In 1958 kwam ook zijn kleinzoon Hans het bedrijf versterken. Mede als gevolg van de introductie van de oliekachel en CV als warmtebron voor woningen en fabrieken, brak een periode van enorme groei aan. Op den Velde werd totaalleverancier voor de industrie en verlegde zijn werkterrein van de Zaanse regio naar heel Nederland. 
 + 
 +De productie van transportbanden ten behoeve van de industrie werd verplaatst naar de Paltrokstraat te Zaandam, in 1989 uitgebreid tot 1700 vierkante meter; bovendien ontstonden vestigingen in Emmeloord en Rotterdam. In Emmeloord worden transportbanden van rubber gemaakt, terwijl in Zaandam en Rotterdam vooral kunststoffen als materiaal worden gebruikt.  
 + 
 +De technische handelsonderneming en de handel in aardolie kregen eveneens een steeds grotere omvang; deze afdelingen ​waren gevestigd aan Westzijde 252-258. In 1991 waren er ruim 130 personen werkzaam. Het bedrijf ​verhuisde later naar de Hoofdtocht 1 in Zaandam en richt zich ook op de handel in technisch leder, pakkingmateriaal en drijfriemen,​ voorts heeft het een modern tankwagenpark. De financiering geschiedde steeds uit eigen middelen. De juridische vorm was aanvankelijk een commanditaire vennootschap,​ later nv en thans bv. J. Op den Velde telt in 2019 behalve ​de hoofdvestiging in Zaandamvestigingen in Amsterdam, Beverwijk, Rotterdam, Alkmaar en Hoorn.
  
 {{tag>​economie}} {{tag>​economie}}
Regel 8: Regel 15:
  
  
-{{tag>​actualiseren}} 
  
  
  • op1.txt
  • Laatst gewijzigd: 2019/02/08 10:26
  • door zaanlander